Ceny za inovácie CES® 2017: Bosch ocenený štyrmi oceneniami

12 decembra 2016, 12:15

Spoločnosť Bosch bola ocenená na výročných „Cenách za inovácie CES® 2017“ štyrmi oceneniami za tri inteligentné produkty: prepojený ohrievač prietokového typu a dve inovatívne riešenia pre motocykle.

Na CES® 2017 predstavuje Bosch prepojené technológie, ktoré sa zameriavajú na to, aby bol každodenný život jednoduchší, komfortnejší a bezpečnejší. V termíne od 5. do 8. januára 2017 vystavuje globálny dodávateľ technológií a služieb inovatívne riešenie v oblasti inteligentných domácností, inteligentných miest, prepojenej mobility, Priemyslu 4.0 a technológie senzorov. Pred veľtrhom bola spoločnosť Bosch ocenená na výročných „Cenách za inovácie CES® 2017“ štyrmi oceneniami za tri inteligentné produkty: prepojený ohrievač prietokového typu a dve inovatívne riešenia pre motocykle.

Konektivitou k bezpečnejšej a komfortnejšej jazde na motocykli
Motocyklové systémy Bosch boli ocenené spolu tromi cenami. Systém informácií pre vodičov, ktorý nahradzuje tradičný prístrojový panel displejom, získal cenu v kategórii Palubné audio/video a bol taktiež oceneným systémom v kategórii Inteligentné vozidlo. Navyše bolo v kategórii Inteligentné vozidlo ocenené prepojenie bezpečnostného riešenia pre malé motocykle a skútre. Združený systém integrovanej konektivity kombinuje všetky prístroje motocyklu do jedného displeja a umožňuje vodičom využívať ich smartfón. Výhoda spočíva v tom, že systém automaticky prispôsobuje displej aktuálnemu využitiu. To znamená, že sú vodičovi zobrazené len tie informácie, ktoré v daný okamih potrebuje poznať. To znižuje rozptyľovanie a zvyšuje tak bezpečnosť. Napríklad pri vysokých rýchlostiach sa postupne skrývajú všetky zobrazované informačné prvky s výnimkou ukazovateľa rýchlosti a varovných oznámení. Displej je ľahko čitateľný za každého počasia. Dokonca aj pri priamom slnečnom svetle sú farby veľmi výrazné a kontrast je veľmi vysoký. Za tmy displej vodiča neoslňuje. Navyše je odolný voči účinkom dažďa. Bez ohľadu na to, či si chce vodič pustiť hudbu alebo odpovedať na prichádzajúce volanie, je možné všetky hlavné funkcie smartfónu ovládať počas jazdy diaľkovým ovládaním na riadidlách: nie je potrebné telefón obsluhovať priamo. Po prvotnom spojení, ktoré je nutné vykonať len raz, sa systém pripojí ihneď k smartfónu a slúchadlovému setu v prilbe prostredníctvom systému Bluetooth.

clipboard01

Prepojené bezpečnostné riešenie pre malé motocykle a skútre bolo taktiež ocenené v kategórii Inteligentné vozidlo. Riadiaca jednotka „Lean connectivity unit“ (Štíhla jednotka konektivity) prepája smartfón s malými motocyklami a skútrami prostredníctvom technológie Bluetooth. Jej hlavnými zložkami sú diaľkové ovládanie na riadidlách, box na vytvorenie spojenia so smartfónom a aplikácia. Pri páde vodiča z motocyklu alebo skútru aplikácia automaticky vyšle textovú správu obsahujúcu súradnice nehody na vopred určenú kontaktnú osobu pre prípad núdzových situácií. V situáciách, kedy sa nebude vodič cítiť bezpečne, je možné diaľkové ovládanie na riadidlách použiť na inicializáciu núdzového volania. Aj v tomto prípade je vopred určená kontaktná osoba pre prípad núdzových situácií informovaná textovou správou. V prípade núdzového volania je v pravidelných intervaloch prenášaná informácia o polohe vozidla. Jednotka štíhlej konektivity taktiež umožňuje používateľom odomknúť vozidlo prostredníctvom mobilných telefónov. S využitím zodpovedajúcej aplikácie môže vlastník vozidla taktiež zdieľať „kľúč“ v smartfóne. To napríklad umožňuje využívať vozidlo aj ostatnými členmi rodiny. Funkcie telefónu sú ďalšia možnosť. Okrem iného umožňujú používateľovi napríklad nastaviť jednotku štíhlej konektivity na automatické odmietanie hovorov počas jazdy vozidla.

clipboard02

Tlačová správa Bosch

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Výročie: 130 rokov firmy Bosch
Výročie: 130 rokov firmy Bosch

Neznie to tak úplne ako príbeh úspechu. Otvorenie v novembri 1886, do roku 1891 rast z dvoch na rovných 15 zamestnancov. V rovnakom roku je počiatočný kapitál takmer vyčerpaný, Bosch žiada svoju matku o poskytnutie záruky, berie si ďalšie bankové úvery a v roku 1892 sa dostáva na pokraj krachu. Od tej doby sa mnohé […]

Voda namiesto benzínu: Inovácia od spoločnosti Bosch znižuje spotrebu paliva
Voda namiesto benzínu: Inovácia od spoločnosti Bosch znižuje spotrebu paliva

Vedeli ste, že aj vyspelé benzínové motory vyplytvajú približne pätinu svojho paliva? Najmä pri vysokých otáčkach motora sa časť benzínu namiesto pohonu využije na chladenie. Bosch svojím novým vstrekovaním vody dokazuje, že niečo také už pokojne môže byť minulosťou. Predovšetkým pri rýchlej akcelerácii alebo pri jazde po diaľnici umožňuje vstrekovanie pridanej vody znížiť spotrebu pohonných […]

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!