Novinka u Autotechny – Akumulátory YUASA pre systémy START/STOP

13 februára 2017, 13:39

Firma Autotechna predstavuje aktuálnu ponuku batérií YUASA určených pre systém START/STOP YUASA YBX 7000 EFB  a  START/STOP s rekuperáciou YUASA YBX 9000 AGM pre hybridné vozidlá.

YUASA YBX 7000 EFB

Technológia EFB je určená pre vozidlá so START/STOP funkciou, teda pre vypínanie motora pri krátkom zastavení vozidla a potrebe okamžitého opätovného naštartovania. Pri takejto prevádzke akumulátora sa však zvyšujú nároky na kvalitu a výkon autobatérií. Batérie musia byť odolnejšie voči cyklickému zaťaženiu a tak bola vyvinutá technológia EFB (Enhanced Flooded Battery). Batérie EFB sa vyznačujú dlhšou životnosťou pri zvýšenom cyklickom zaťažení. Zlepšená cyklická odolnosť sa dosiahla špeciálnym separátorom z polyesterových vláken a silnejšími doskami elektród. Batérie typu EFB sú tak vhodné pre vozidlá so systémom START/STOP.

1tkaYUASA YBX 7000 EFB START/STOP

  • Približne 85.000 štartov
  • Bezúdržbová batéria – redukovaný úbytok elektrolytu o 30% v porovnaní s YBX1000
  • Carbon/Lithium aditíva v doskách batérie
  • O 170% vylepšená Dynamic Charge Acceptance (DCA) pre hybridné vozidlá
  • O 100% zvýšená cyklická životnosť

YUASA YBX 9000 AGM

Technológia AGM (Absorbed Glass Mat) je nová technológia štartovacích batérií, kde oddelenie kladnej a zápornej elektródy je zabezpečené separátorom, v ktorom je nasiaknutý elektrolyt v netkanej textílii zo sklených vlákien. Batérie na základe AGM technológie sú veľmi výkonné, majú výborné nabíjacie charakteristiky, pri vybití batérie je možné batériu ľahšie a rýchlejšie  nabiť, AGM batérie majú zvýšenú odolnosť proti cyklickému zaťaženiu. Batérie typu AGM sú bezpečné, absolútne bezúdržbové a odolné proti vytečeniu elektrolytu, sú vhodné pre náročné použitie do moderných vozidiel, ktoré majú nadštandardnú elektrickú výbavu. AGM batérie sú vhodné do vozidiel vybavených funkciou START/STOP, vrátane funkcie regeneračného nabíjania – rekuperácie brzdnej energie.

2 kaYUASA YBX 9000 AGM START/STOP 

  • Približne 360.000 štartov
  • Pre vozidlá so START/STOP systémom
  • Absolútne bezúdržbové
  • Výkonné
  • AGM (Absorbed Glass Mat) batéria bez voľného elektrolytu
  • VRLA (Valve Regulated Lead Acid) bezúdržbová olovená batéria riadená ventilom
  • Carbon/Lithium aditíva v doskách batérie – pevnejšia štruktúra dosiek
  • O 200% zvýšená cyklická životnosť
  • O 150% vylepšená Dynamic Charge Acceptance (DCA) pre hybridné vozidlá

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Novinka u Autotechny – osviežovače do auta vyrábané na Slovensku
Novinka u Autotechny – osviežovače do auta vyrábané na Slovensku

Firma Autotechna predstavuje novinku v sortimente od slovenského dodávateľa. Ide o výrobcu voňavých fľaštičiek PERFECTO, ktoré Vám krásne prevoňajú interiér Vášho vozidla, ale i bytu.

Autotechna: Predajňa v Prievidzi na novej adrese
Autotechna: Predajňa v Prievidzi na novej adrese

Predajňa v Prievidzi bola premiestnená na novú adresu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!