SHELL je jediný na svete, ktorý vyrába motorové oleje zo zemného plynu

11 septembra 2017, 10:35

Pred niekoľkými rokmi spoločnosť Shell uviedla na trh novú generáciu motorových olejov vyrábaných zo zemného plynu. Podstatou tejto novinky je premena zemného plynu na kvapalinu  (technológia Gas-to-Liquid – GTL). Pre výrobu špičkových, plne syntetických motorových olejov Shell Helix  má  táto technológia označenie Shell PurePlus Technology.

Shell piest Pure plus technology.Základové oleje vyrobené touto technológiou sa vyznačujú celou radou mimoriadnych vlastností. Majú výbornú oxidačno termickú stabilitu a nízku odparnosť, čo znamená, že si dlhodobo, aj pri vysokom tepelnom namáhaní, zachovávajú svoje funkčné vlastnosti a nedochádza k ich odparovaniu. To v praxi znamená, že motorový olej nemusíte dopĺňať tak často, čím ušetríte peniaze a čas.

Ďalej sa vyznačujú vysokým bodom vzplanutia, značnou odolnosťou voči peneniu, schopnosťou rýchlo sa odlučovať od vody a vysokým viskozitným indexom, čo sú mimochodom faktory, ktoré výrazným spôsobom prispievajú k ochrane motora pred opotrebením a koróziou.

Pri výrobe tejto unikátnej technológie sa využíva princíp katalyzovanej chemickej reakcie, tzv.  Fischer-Tropschova syntéza, Shell 3500 patentov Pure plus technologykedy zemný plyn prejde čistením a následne je premenený na priezračne čistý základový olej s prakticky nulovým obsahom nečistôt, ktoré sa bežne vyskytujú v rope. Takto získané základové oleje boli prvýkrát využité pre výrobu špičkových motorových olejov pre osobné automobily – Shell Helix Ultra with PurePlus Technology.

Shell premena zemného plynu na kvapalnú energiu

PREČO POUŽÍVAŤ MOTOROVÉ OLEJE Shell Helix Ultra with PurePlus Technology?

PREČO POUŽÍVAŤ MOTOROVÉ OLEJE Shell Helix Ultra with PurePlus Technology?Legenda k obrázkom
1.
Na základe výsledkov testov tvorby kalov Sequence VG pri použití referenčného oleja triedy 0W-40. 2. Shell Helix Ultra 0W-30: na základe výsledkov testov úspory paliva ACEA M 111 v porovnaní s referenčným olejov v odbore. 3. V porovnaní so špecifikáciou API SN a na základe testov motorov Sequence IVA a Sequence VIII vykonaných nezávislým laboratóriom. 4. Shell Helix Ultra 5W-SN 30: priemerné percento dosiahnuté v testoch ILSAC GF-5 a Sequence IIIG merajúcich vznik usadenín pri použití referenčného oleja triedy 5W-30. 5. V porovnaní s olejmi s vyššou viskozitou.

Spoločnosť Shell je v súčasnosti jediným producentom na svete, ktorý je schopný v takomto rozsahu vyrábať základové oleje na báze zemného plynu. Od začiatku spustenia tejto technológie v roku 2014 zaznamenali produkty radu Shell Helix Ultra s technológiou Shell PurePlus celosvetovo dvojciferný nárast predaja.

Spoločnosť AutoMax Slovakia  je oficiálny dovozca olejov a mazív Shell pre Slovensko. Viac informácií o olejoch Shell nájdete na ich internetových stránkach.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!