ZF Aftermarket: Jarná kontrola vozidla je dobrá príležitosť pre autoservisy

16 apríla 2018, 14:34

Jarné prehliadky, spojené napríklad s výmenou pneumatík, sú výbornou príležitosťou, ako môžu dielne u svojich zákazníkov získať pozitívne body vďaka odbornej kontrole a získať si ich vernosť.

ZF Aftermarket jarná prehliadka automobilu

Bezpečnostné diely a súčiastky, ako sú tlmiče, brzdy a ďalšie časti náprav, sú počas zimného počasia vystavené značnej záťaži a v prípade nedostatočnej údržby sa ľahko stávajú bezpečnostným rizikom. Prostredníctvom jarnej prehliadky, mechanici pomáhajú vozidlo pripraviť na prevádzku v teplejších mesiacoch a svojou hĺbkovou expertízou si aj takto udržujú dlhodobú klientelu.

Pre motoristov je dôležité nájsť si autoservis, na ktorý sa môžu stopercentne spoľahnúť. Okrem správnej lokácie, kvalitnej podpory a priateľských zamestnancov, práve odbornosť a kvalita vykonanej práce je pre zákazníka kľúčovým kritériom pri výbere dielne.

Nezávislé autoopravovne môžu u zákazníkov zabodovať aj profesionálnou jarnou prehliadkou vozidla. ZF Aftermarket vás v tom podporí vhodnými produktmi od výrobcov ako Lemförder, Sachs a TRW v OE kvalite a s relevantnými technickými informáciami.

Špecifická pozornosť venovaná tlmičom

Experti zo ZF Aftermarket odporúčajú vykonať prvú dôkladnú prehliadku a kontrolu funkčnosti tlmičov po zhruba 80,000 kilometroch a následne každých 20,000 kilometrov, pretože požadovaná úroveň bezpečnosti pri jazde môže byť zaručená len pri bezchybne pracujúcich tlmičoch. Výmena pneumatík počas jarnej prehliadky vozidla na to ponúka ideálnu príležitosť. Ak je potrebná výmena, profesionálni mechanici vedia, že je potrebné skontrolovať aj všetky ostatné komponenty. Dlhá životnosť tlmičov je zaistená len vtedy, ak sú aj ich horné uloženia, prachovky a dorazy v perfektnom stave.

Navyše by mali profesionálni mechanici tiež odporúčať zákazníkom, ktorí by pred ďalšou výmenou pneumatík s autom neradi trávili ďalší čas v servise, aby ich brzdové obloženie malo hrúbku vždy viac než 2mm, v závislosti od medziročného kilometrového nájazdu vozidla. Okrem toho, že odborník prezrie brzdové kotúče a obloženie, je tiež nevyhnutné skontrolovať brzdové strmene a brzdové hadičky a presvedčiť sa, že sú plne funkčné a bez únikov.

Kontrola podvozku

Komponenty podvozku a riadenia, ako sú ramená, môžu byť opotrebované alebo poškodené nečistotami či cudzími telesami. Ak sa poškodené diely nevymenia, jazdné vlastnosti vozidla budú výrazne zhoršené a bezpečnosť pasažierov je v ohrození. Je tiež dôležité skontrolovať manžety čapov, kĺbov a riadenia. Poškodené manžety sú vystavené pôsobeniu vody, ktorá z nich vymýva špeciálne mazivo, čo umožňuje časticiam nečistôt prenikať priamo do kĺbu.

S brzdami od TRW, tlmičmi a doplnkovými komponentmi značky Sachs a Lemförder súčiastkami pre nápravy a riadenie, je autoservis dokonale vybavený na všetky druhy prác. ZF Aftermarket neponúka dielňam len široké portfólium produktov v OE kvalite, ale ponúka tiež služby, ktoré za nimi v kvalite nijako nezaostávajú. S praktickým školením, technickými informáciami a servisnými konceptmi autoopravovne môžu nadobudnúť detailné porozumenie týmto produktom a systémom, čo vytvára najlepší predpoklad pre cielenú diagnostiku a profesionálnu opravu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!