Nový rad brúsnych a rezných kotúčov Silver ušetrí čas aj náklady

20 augusta 2018, 14:27

Úplne nový rad brúsnych a rezných kotúčov uvádza na trh technologická spoločnosť 3M. Kotúče Silver doplnia populárnu prémiovú sériu CubitronTM II a svojimi vlastnosťami sú ideálne pre všetkých, ktorí hľadajú spoľahlivý nástroj pre svoju prácu, s vynikajúcim pomerom cena a výkon.

Hlavnou výhodou kotúčov 3M Silver je kombinácia technológie klasického a presne tvarovaného keramického zrna. Miniatúrne ihlany sa v priebehu brúsenia odlamujú a neustále tak vznikajú nové ostré hrany. Pri použití dochádza k rovnomernému opotrebeniu kotúčov, ktoré sa tak nezahrievajú, ponúkajú konzistentný výsledok a majú dlhú výdrž. Oproti produktom s oxidom hlinitým a oxidom zirkoničitým majú kotúče Silver takmer dvojnásobnú životnosť.

Kotúče Silver sú vyvinuté na prácu s uhlíkovou a nerezovou oceľou. Rezné sú vhodné na rúry, potrubia alebo plechy, zatiaľ čo brúsne na odstránenie zvarov, skosenia, drážkovania alebo odstránenie ostrín a ostrapov. Teda pre všetky bežné aplikácie pri rezaní a brúsení kovov.

 „Vypočuli sme priania našich zákazníkov a navrhli sme kotúče pre brusičov, ktorí nevyužijú prémiové vlastnosti CubitronTM II, ale napriek tomu potrebujú na každodennú prácu brúsivo s perfektným výsledkom a vynikajúcim pomerom cena a výkon,“ objasnil Matěj Peřina zo spoločnosti 3M.

Úspora sa ponúka nielen v počte nespotrebovaných kotúčov, ale tiež v čase samotného brúsenia a rezania. Pomocou technológie presne tvarovaného keramického zrna kotúče materiál len nerozrývajú, ale dokážu ho opracovať s vysokou rýchlosťou a presnosťou.

„Kotúče Silver zaručujú dobrý pomer cena a výkon aj  vďaka tomu, že opracovanie materiálu prebieha rýchlejšie a povrch kotúča je odolnejší voči opotrebovaniu, čiže je potrebná nižšia frekvencia jeho výmeny. Úsporu môžeme nájsť aj v mzdových nákladoch. S dobrým vybavením ide práca rýchlejšie a zmena toho stihne viac, čo pomôže najmä firmám, ktoré trpia nedostatkom zamestnancov,“ vysvetlil Matěj Peřina z 3M.

V celkovej hierarchii brúsnych systémov spoločnosti 3M kotúče Silver oslovia predovšetkým zákazníkov, ktorí vyžadujú kvalitné brúsivo, ale zároveň nižšiu obstarávaciu cenu. Pre skutočne precíznu prácu pri rezaní a brúsení ponúka technologická spoločnosť 3M produkty zo série CubitronTM II, ktoré sú neprekonateľné vo svojej životnosti, výdrži a rýchlosti opracovania materiálu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!