Goodyear prezentoval novinky na ženevskej International Motor Show 2019

6 marca 2019, 10:58

Na ženevskej International Motor Show 2019 predstavila firma Goodyear účastníkom mnoho noviniek a zaujímavostí zo svojho rozsiahleho portfólia.

Pneumatiky Eagle F1 SuperSport

Pneumatiky Eagle F1 SuperSport spoločnosti GoodyearPo prvom ohlásení na konci minulého roka teraz Goodyear predstavuje svoju „vlajkovú loď“ v segmente veľmi vysoko výkonných pneumatík v praxi na veľtrhu Geneva International Motor Show 2019. Návštevníci autosalónu si budú môcť na vlastné oči pozrieť pneumatiky Goodyear Eagle F1 SuperSport, Eagle F1 SuperSport R aj Eagle F1 SuperSport RS.

Nové pneumatiky využívajú inovatívne technológie a zmesi, ktoré umožnili podstatné zlepšenie brzdnej dráhy a rýchlosti na okruhu bez akéhokoľvek negatívneho vplyvu na menej merateľné kvality, ako je spätná väzba v zákrutách, pri brzdení a pri nástupe do záverečnej rovinky.

Goodyear AERO – štúdia pneumatík pre autonómne lietajúce automobily

Štúdia Goodyear AERO prináša koncept pneumatík „dva v jednom“ určených pre autonómne, lietajúce automobily budúcnosti. Pri jazde po ceste by mali slúžiť ako klasické pneumatiky, vo vzduchu potom ako vrtule pre pohon lietajúceho stroja.

Goodyear AEROKoncept AERO obsahuje celý rad inovatívnych prvkov:

  • multimodálna konštrukcia
  • konštrukcia bez vzduchu
  • magnetický pohon
  • využitie optických snímačov
  • zapojenie umelej inteligencie

Hoci sú pneumatiky AERO čisto len štúdiou, niektoré z vyspelých technológií, ktorými sú vybavené – napríklad nepneumatická štruktúra alebo samodiagnostické schopnosti – už Goodyear prakticky vyvíja. Ďalšie sa môžu stať východiskom pre nové technológie a možné nové budúce produkty.

„Účelom štúdií, na ktorých Goodyear pracuje, je podnietiť diskusiu o pneumatikách a dopravných technológiách pre nový dopravný ekosystém,“ uviedol Chris Helsel, Chief Technology Officer spoločnosti Goodyear.

Golden Sahara II s pneumatikami Goodyear

Golden Sahara II s pneumatikami GoodyearV spolupráci s múzeom Klairmont Kollections priváža spoločnosť na medzinárodný autosalón v Ženeve unikátny zreštaurovaný model. Kultové upravené vozidlo päťdesiatych a šesťdesiatych rokov Golden Sahara II predstavovalo jeden z prvých konceptov autonómnych vozidiel. Bolo vybavené žiariacimi priehľadnými pneumatikami, ktoré preň na zákazku vyrobila spoločnosť Goodyear.

Pneumatiky vozidla vyvinula spoločnosť Goodyear a na ich výrobu využila priesvitný druh syntetického kaučuku s označením Neothane. Vďaka vnútornému osvetleniu sa mohli pneumatiky aj rozsvecovať. To všetko bolo súčasťou širšieho výskumu spoločnosti Goodyear zameraného na možnosti výroby pneumatík, ktoré by mohli prispieť k zlepšeniu viditeľnosti za zhoršených poveternostných podmienok, a prípadne fungovať pri každom zošliapnutí brzdy tiež ako brzdové svetlá.

„Golden Sahara II je jedinečný automobil a dôležitá súčasť americkej motoristickej histórie,“ povedal Larry Klairmont, zakladateľ a vlastník múzea 300 klasických a zákazkových vozidiel Klairmont Kollections v Chicagu (Illinois). „Ja aj môj tím sme hrdí na to, že sme sa spojili so spoločnosťou Goodyear a vrátili toto kultové vozidlo na medzinárodnom autosalóne v Ženeve späť do života.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!