Ako vyzerá ideálny autoservis? ProfiAuto vám to ukáže

11 apríla 2019, 18:01

Štyri metre štvorcové – presne takúto plochu zaberá ideálny autoservis. Nemožné? V reálnom svete áno, ale na pomoc prichádza virtuálna realita. O tom sa presvedčia návštevníci motoristického veľtrhu ProfiAuto Show 2019, ktorý sa uskutoční 8.-9. júna 2019 v Katoviciach. Akciu organizuje nezávislá sieť autoservisov ProfiAuto, ktorá má v Českej republike a na Slovensku 300 servisných miest.

 Profesionáli zo siete ProfiAuto s pomocou digitálnych technológií vytvorili originálny projekt – ideálny virtuálny servis. Malá plocha je dostatočná na to, aby ukázala, ako vyzerá modelový ProfiAuto Servis. To všetko vďaka 3D okuliarom s VR systémom, ktorý sleduje pohyby a gestá užívateľa, a tiež vďaka vizualizačnému a analytickému softvéru.

„Ukazuje sa, že virtuálna realita nie je len o počítačových hrách. Rozhodli sme sa využiť ju iným spôsobom a vytvoriť perfektný autoservis, ktorý môžeme ukázať kdekoľvek. Ak by sme taký servis niekde postavili, tak by nás to obmedzilo na jedno miesto. Zamerali sme sa na moderné technológie, vďaka ktorým môžeme ukázať všetky detaily servisného miesta vrátane špecializovaného vybavenia a vzhľadu autoservisu,“ hovorí Jindřich Krejčí, riaditeľ siete ProfiAuto v Česku a na Slovensku.

Každý môže vstúpiť do virtuálneho servisu nasadením 3D okuliarov VR. Keď sa užívateľ zameria na danú časť vozidla, objaví sa podrobný popis spolu s informáciami o distribútorovi alebo výrobcovi. Vo vnútri servisu sa dá pohybovať tradičným spôsobom alebo pohybom očí do určených miest. Obraz zobrazený v okuliaroch je generovaný pomocou dynamickej 3D technológie v závislosti na pohyboch a gestách užívateľa. Tento dojem umocňuje priestorový zvuk.

Projekt virtuálneho autoservisu je dlhodobý a postupne bude rozširovaný o ďalšie funkcie. „V budúcnosti plánujeme napríklad školenie a odborné prezentácie s využitím virtuálnej reality,“ hovorí Jindřich Krejčí.

V priestore pripravenom pre potreby virtuálneho servisu bude umiestnená obrazovka, vďaka ktorej ostatní návštevníci uvidia presne to, čo uvidí osoba, ktorá bude mať nasadené špeciálne okuliare. Predstavia sa tiež hry a súťaže pre mechanikov a návštevníkov motoristického veľtrhu. Bude možné zbierať body za objavovanie jednotlivých zón a vybavenia. A tí najlepší môžu počítať s odmenami.

Tohtoročná ProfiAuto Show 2019 s mottom Poháňaní vášňou sa bude konať v Medzinárodnom kongresovom centre a v Spodku v Katoviciach 8.-9. júna. Medzi prvými potvrdenými bodmi programu 16. ročníka akcie sú napríklad: servisná zóna pre mechanikov a technologických nadšencov, súťaž o Pohár mechanikov alebo atrakcie pre milovníkov adrenalínu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!