Spoločnosť Yanfeng oslavuje 20 rokov inovácií v technologickom centre v Trenčíne

16 septembra 2024, 13:46

Spoločnosť Yanfeng, popredný svetový dodávateľ pre automobilový priemysel, včera oslávila 20. výročie svojho technologického centra v Trenčíne slávnostným ceremoniálom so svojimi zamestnancami, miestnymi zástupcami, univerzitami a partnermi.

Na podujatí vystúpili kľúčoví rečníci ako Francois Stouvenot, CCO, viceprezident (VP), a General Manager (GM) regiónu EMEA spoločnosti Yanfeng, Elmar Dieken, výkonný inžiniersky riaditeľ EMEA, Patrik Žák, zástupca primátora mesta Trenčín a Marta Kianicová, dekanka Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity, ako aj Ivan Kebísek, riaditeľ technologického centra. Rečníci sa obzreli do minulosti a vyzdvihli pozoruhodný rozvoj, ktorý technologické centrum počas týchto rokov zaznamenalo. Poukázali na kultúru spoločnosti Yanfeng, ktorá je tvorená svojimi zamestnancami. Bol vyzdvihnutý fakt, ako sa výskumné pracovisko, región a jeho univerzitné prostredie navzájom pozitívne inšpirujú. Následne sa pozvaní hostia mohli prejsť cez moderné výskumno-vývojové oddelenie a testovacie laboratória.

Prezieravé investície a dobrý tímový duch

Už v roku 2004, keď bolo centrum otvorené pod vlajkou spoločnosti Johnson Controls, bolo jedným z najväčších technologických centier automobilového priemyslu na Slovensku. Keď v roku 2015 prevzala spoločnosť Yanfeng divíziu interiérov z rúk Johnson Controls, videla dopyt a príležitosti u svojich zákazníkov a investovala do nových testovacích zariadení niekoľko miliónov eur. Najskôr pre segment interiérov v roku 2017 a len nedávno s investíciami do ďalších zariadení a vybavenia pre segment produktov pasívnej bezpečnosti. Spoločnosť Yanfeng tým posilnila svoje výskumno-vývojové a testovacie kapacity pre región strednej a východnej Európy. Z Trenčína vytvorila jedno z ​ hlavných európskych výskumných a vývojových pracovísk v globálnej inžinierskej sieti spoločnosti Yanfeng.

„Technologické centrum s najmodernejšími zariadeniami a motivovanými zamestnancami je dôkazom inovácií a rastu v regióne,“ povedal na podujatí CCO, VP a GM spoločnosti Yanfeng pre región EMEA Francois Stouvenot. „Sme hrdí na úspechy centra za posledných 20 rokov a tešíme sa na ďalšie rozširovanie kompetencií a portfólia produktov spoločnosti, ktoré sa v Trenčíne budú vyvíjať a testovať v nasledujúcich rokoch.“

Silná stopa na Slovensku a vo zvyšku východnej Európy

Oddelenia v trenčianskom technologickom centre zahŕňajú vývoj produktov, benchmarking, inžinierske systémy, odborných technických expertov, testovanie a ďalšie podporné funkcie nevyhnutné pre výskum a vývoj. Dnešné testovacie kapacity v Trenčíne zahŕňajú testovacie laboratórium pre interiéry a systémy pasívnej bezpečnosti. V laboratóriu sa vykonávajú environmentálne testy, testy odolnosti, materiálov a funkčné testy vrátane validovania funkcie airbagov. Technologické centrum spracováva aj analýzy environmentálnej zhody a výpočty uhlíkovej stopy produktov, čo zahŕňa posúdenie životného cyklu od získavania surovín až po koniec životnosti vrátane recyklácie. Vďaka tejto širokej škále výskumných a vývojových kapacít centrum podporuje rast spoločnosti v európskom regióne.

Okrem technologického centra v Trenčíne spoločnosť Yanfeng prevádzkuje závod v Námestove, kde sa vyrábajú dverové panely, stredové konzoly a ďalšie komponenty pre interiéry vozidiel. Spoločnosť má v Bratislave Automotive Business Center s oddeleniami financií, IT, nákupu, predaja, ľudských zdrojov a projektového riadenia. S existujúcimi výrobnými závodmi v Pápe (Maďarsko), Žatci (Česká republika) a Planej nad Lužnicí (Česká republika), ako aj s dvoma závodmi v Kragujevaci (Srbsko) má spoločnosť Yanfeng dobrú pozíciu na splnenie všetkých očakávaní zákazníkov v regióne.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!