Sava uvádza na trh novú generáciu vysoko výkonných zimných pneumatík

26 septembra 2016, 8:39

Vysoko výkonné zimné pneumatiky sú čoraz viac obľúbenejšie. V súčasnej dobe už tvoria viac ako 42% objemu celkového predaja zimných pneumatík a očakáva sa , že sa tento podiel bude v nasledujúcich rokoch ďalej zvyšovať. Pri rozširovaní ponuky vysoko výkonných zimných pneumatík vychádza Sava z najlepšie dostupnej európske technológie a ako novinku uvádza na trh pneumatiky Sava Eskimo HP2, ktoré ďalej zlepšujú ovládateľnosť vozidla na zľadovatenom a zasneženom povrchu.

Medzi hlavné charakt1eristiky, ktoré zákazníci pri zimných pneumatikách vyhľadávajú, patrí vyššia priľnavosť, a takisto lepší brzdný výkon na mokrých a zľadovatených vozovkách aj na vozovkách pokrytých snehovou kašou. Značka Sava preto pri vývoji druhej generácie zimných výkonných pneumatík – Sava Eskimo HP2 – využila svoje najlepšie skúsenosti v oblasti zimných pneumatík, aby tieto ich požiadavky naplnila.

Lepšia ovládateľnosť na zasnežených a zľadovatených cestách
K lepšiemu ovládaniu na zimných vozovkách prispievajú dve hlavné novinky pneumatík Eskimo HP. Po prvé sú to ich zahrotené rebrá, ktoré sa účinne „zahryznú“ do vozovky pokrytej snehom , čo zlepšuje ako akceleráciu, tak i ovládateľnosť vozidla.

A po druhé, ich profil s rôznym zakrivením povrchu vytvára dlhú a širokú stopu a zabezpečuje rovnomernejšie rozloženie tlaku medzi pneumatikami a vozovkou. Výsledná veľká styčná plocha tiež zlepšuje ovládateľnosť na zľadovatených a klzkých cestách.

Lepšie ovládanie na suchých a mokrých vozovkách
Inžinieri spoločnosti Sava sa takisto zamerali i na zlepšenie celkového jazdného správania sa pneumatík. Posilnili napríklad bloky na ich vonkajšej strane. Mohutnejšie bloky zlepšujú prenášanie sily a zaisťujú vynikajúce ovládanie za sucha a pri brzdení.

Obvodové dezénové drážky nových pneumatík sú rozmiestnené optimálne tak, aby zvládli rýchlo absorbovať a odvádzať z behúňa vodu a topiaci sa sneh. To zaručuje vynikajúce styčnú plochu na mokrých vozovkách.

Od augusta 2016 sú na trhu všetky uvedené rozmery, ktoré pokrývajú celých 69% trhu :

2

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!