MAN TGE ako konferenčné vozidlo

18 septembra 2017, 14:25

Divízia predaja spoločnosti MAN vždy dokázala vytvoriť a dodať nadstavby či vybavenie interiéru optimálne zladené s požiadavkami zákazníkov a potrebami ich podnikania. Najnovším príkladom je konferenčný van TGE – exkluzívna mobilná kancelária, ktorú zrealizovali experti z Modifikačného centra autobusov (BMC) vo východonemeckom Plauene.

Uprostred interiéru presklenej verzie vanu MAN TGE s tónovanými oknami sú štyri otočné kreslá Pullman s integrovanými bezpečnostnými pásmi umiestnené oproti sebe pri dvoch skladacích stoloch, pričom takúto konfiguráciu možno ponechať aj počas jazdy. Konferenčný priestor vpredu dopĺňa malý bar s chladničkou, resp. kuchynským kútikom hneď za kabínou vodiča a na opačnom konci skriňa využívajúca celú vnútornú výšku zadnej časti, kde možno uložiť batožiny a kabáty.

Bočné panely vpravo a vľavo od sedadiel sú vybavené elektrickými zásuvkami s napätím 230 V, USB prípojkami a indukčnými kolískami na nabíjanie telefónov, sieťové pripojenie na cestách zabezpečuje palubný router. A aby to nebolo málo, v barovej skrinke je umiestnený aj monitor s uhlopriečkou 42 palcov, ktorý sa dá v prípade potreby vyklopiť jediným stlačením tlačidla. Prostredníctvom bezdrôtového HDMI pripojenia tak možno zobrazovať súbory uložené v notebookoch alebo vo videokamerách.

K pohodliu prispievajú držiaky na nápoje a nepriame interiérové osvetlenie s bodovými LED s nastaviteľnou intenzitou umiestnené nad stolmi. Nastupovanie aj vystupovanie uľahčuje vysúvací schodík ovládaný elektricky.

Prvý „Office TGE“ bude využívať na výstavné a predvádzacie účely obchodný región MAN v juhovýchodnom Nemecku. Wolfgang Aigner z Modifikačného centra MAN odovzdal vozidlo v mníchovskom zákazníckom centre Truck Forum regionálnemu obchodnému riaditeľovi Martinovi Zaindlovi, ktorý neskrýval radosť: „Náš TGE nadchne nielen špičkovými službami a všetkými asistenčnými systémami. Je tiež neskutočne všestranný – a to z pohľadu portfólia aj možností výbavy interiéru. Tento projekt to potvrdzuje: MAN TGE vybavený ako mobilná kancelária vám umožní pracovať flexibilne a bez ohľadu na to, kde sa nachádzate. Sme s ním takí spokojní, že hneď sme si objednali ďalšie dve vozidlá s rovnakou výbavou.“

ZDROJ: Tlačová správa MAN Truck & Bus Czech Republic s.r.o.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

RIO Box v štandardnej výbave vozidiel MAN
RIO Box v štandardnej výbave vozidiel MAN

Palubná jednotka RIO Box je odteraz súčasťou štandardnej výbavy všetkých nových truckov MAN Euro 6 v Európe. Výrobca tak položil základný kameň budúcej infraštruktúry, ktorá umožní prepojiť službami celý dopravný a logistický sektor.

Na vývoj konvojov digitálne prepojených kamiónov DB Schenker pôjdu 2 milióny eur
Na vývoj konvojov digitálne prepojených kamiónov DB Schenker pôjdu 2 milióny eur

Spoločnosti DB Schenker, MAN a Hochschule Fresenius dostane prostriedky od Spolkového ministerstva dopravy a digitálne inšpekčnej infraštruktúry (BMVI) na projekt tzv. Platooningu, teda zoskupovanie autonómne riadených a digitálne navzájom prepojených kamiónov.

Ide predovšetkým o človeka, tvrdí nový riaditeľ MANu
Ide predovšetkým o človeka, tvrdí nový riaditeľ MANu

Na jar prišiel na pozícii konateľa a generálneho riaditeľa spoločností MAN Truck & Bus Slovakia a MAN Truck & Bus Slovakia pán Reinhard Faderl. Rozsiahle a dlhodobé skúsenosti vyplývajú z viac ako dvadsaťročnej praxe na rôznych pozíciách v automobilke MAN.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!