Tím PETRONAS De Rooy IVECO je pripravený zmerať sily v najťažších pretekoch sveta, na Dakare 2020

9 januára 2020, 10:44

42. ročník najextrémnejších pretekov na planéte, ktoré sa budú konať po prvýkrát v Saudskej Arábii, je už v plnom prúde, a teda tím Petronas De Rooy IVECO so štyrmi novými pretekármi v zostave stojí pred neľahkou výzvou. Všetci štyria pretekári celkom nepochybne chcú atakovať tie najvyššie priečky.

PETRONAS De Rooy IVECO na Dakaru 2020

Na celý tím i samotné vozidlá Powestar a Trakker čaká obrovská záťaž v extrémnom teréne. IVECO sa stane oficiálnym dodávateľom tímu PETRONAS De Rooy IVECO už desiatykrát v rade a bude pre neho zabezpečovať vozidlá, motory aj náhradné diely. Všetky nákladné vozidlá IVECO sú vybavené motormi IVECO Cursor 13 s výkonom až 1.000 hp špeciálne vyvinutými divíziou Powertrain FPT Industrial – CNH Industrial.

V tomto ročníku rallye Dakar opúšťa juhoamerický kontinent a presúva sa na Stredný východ, kde sa pôjde v náročných podmienkach rozľahlej a rozmanité krajiny Saudskej Arábie. Pretekári najazdia celkom 7500 km, z toho 5000 vo zvláštnych etapách. Dominantnú časť trasy, až sedemdesiatpäť percent, tvorí púštny terén so všetkými variantmi piesčitých podmienok, ktorý úplne nepochybne perfektne preverí vodičské a navigačné schopnosti všetkých pilotov.

Thomas Hilse, prezident značky IVECO, pri tejto príležitosti uviedol: „Tím IVECO sa na rallye Dakar, ktorá sa koná po prvýkrát v Saudskej Arábii, veľmi teší a už sa nemôže dočkať. Naše kamióny celkom nepochybne opäť potvrdia svoju maximálnu spoľahlivosť aj v tých najnáročnejších púštnych podmienkach. Určite sa chceme dostať na stupne víťazov, lebo vieme, že máme veľmi kvalitné autá poháňané silnými motormi vyvinutými divíziou FPT Industrial.

Pre tento rok máme tú výsadu aj potešenie predstaviť úplne nový tím pretekárov, ktorých obrovské nadšenie i tímový duch na nás urobil veľký dojem. Títo borci navyše môžu počítať s podporou Gerarda de Rooya a jeho cennými radami. Som si istý, že opäť budete obdivovať odhodlanie celého tímu popasovať sa s touto novou výzvou a posunúť hranice úspechov ešte ďalej. Tento tím, podobne ako celá spoločnosť IVECO, je skrátka nezastaviteľný.”

Janus van Kasteren ml. je terénny pretekár a bude súťažiť v rallye Dakar za volantom IVECO Powerstar Evo 3 (vozidlo č. 505) už tretíkrát, tentoraz s navigátorom Marcelom Snijdersom a mechanikom Darkom Rodewaldom. Určite bude chcieť zúročiť svoje skúsenosti, ktoré získal najmä v predchádzajúcich ročníkoch, kedy sa mu niekoľkokrát podarilo umiestniť sa v prvej desiatke.

Albert Llovera, bývalý olympijský lyžiar, súťaží v automobilových pretekoch napriek skutočnosti, že je ochrnutý od pása nadol. Prvýkrát išiel rallye Dakar v roku 2014 a odvtedy sa zúčastnil na štyroch ročníkoch. Bude súťažiť za volantom druhého vozidla IVECO Powerstar Evo 3 (č. 517), ktorý bol pre neho špeciálne upravený. Na palube bude takisto navigátor Ferran Marco Alcayna a mechanik Marc Torres.

Vick Versteijnen získal skúsenosti s pretekaním na nákladných vozidlách v dvoch ročníkoch rallye Dakar, na ktorom debutoval v roku 2015, kde všetkých prekvapil, že preteky dokončil aj napriek obrovským technických problémom na vozidle. V rokoch 2018 a 2019 sa zúčastnil na pretekoch v púštnych podmienkach Morocco Desert Challenge. V Saudskej Arábii pôjde na vozidle IVECO Powerstar Evo 2 (č. 522) spoločne s navigátorom Teun van Dalom a mechanikom André van der Sandom.

Michiel Becx sa zúčastní na Rally Dakar na kamióne prvýkrát. Jeho úlohou bude poskytovať rýchlu pomoc celému tímu a na vozidle IVECO Trakker (č. 531), s asistenciou najskúsenejších mechanikov v tíme – Bernardom den Kinderenom a navigátorom Edwinom Kuijipersom, prepravovať ďalšie diely.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!