Goodyear uvádza na trh rad POWERLOAD: Vyššia odolnosť a lepšia trakcia pre kompaktné kolesové nakladače a grejdry

20 júna 2022, 11:19

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh nový rad pneumatík POWERLOAD®, s ktorým chce pomáhať pri zvyšovaní produktivity, životnosti a nákladovo efektívnej prevádzke kompaktných kolesových nakladačov a malých grejderov, po ktorých je na celom svete, vďaka zvyšovaniu počtu stavebných a rozvojových projektov, stále väčší dopyt.

Táto technika predstavuje nový, vysoko konkurenčný trh, na ktorom jednotliví výrobcovia prinášajú stále nové technológie, aby uspokojili dopyt po efektívnejšej, ale aj ekologickejšej prevádzke. V podobe nového radu POWERLOAD im Goodyear ponúka pneumatiky doplnené o významné moderné technológie, ktoré boli špeciálne navrhnuté ako odpoveď na potreby kompaktných kolesových nakladačov a malých grejderov.

Kompaktné stroje tohto typu sa obvykle využívajú v stavebníctve, pri nakládke materiálov, v logistickej podpore, v poľnohospodárstve a pri terénnych úpravách. Kľúčovou charakteristikou ich pneumatík teda musí byť všestrannosť. Vzhľadom na dlhý čas, ktorý trávia vodiči v tejto technike, je ďalším dôležitým faktorom pohodlie obsluhy a spolu s ním aj dobrá trakcia a vysoká odolnosť.

Hlavnou inováciou je technológia Smooth Guard

Pneumatiky Goodyear POWERLOAD zahŕňajú novú technológiu Smooth Guard, vrátane extra silnej, hladkej vrstvy gumy v oblasti ramien a bočnice. Táto pokročilá technológia pneumatikám nového radu prepožičiava maximálnu robustnosť a zvyšuje ich odolnosť proti rezným ranám a poškodeniu kostry. Okrem toho Goodyear v novom rade posilnil aj konštrukciu bočníc pneumatík, čo zvyšuje stabilitu a uľahčuje ovládateľnosť strojov. Nový rad stabilizuje lopatu nakladača pri nakladaní a ponúka tak prevádzkovateľom presnú jazdu, istotu, pohodlie a bezpečnosť.

Dôraz na vystuženie a vysoký stupeň ochrany je viditeľný aj na tvare ochrany ráfika. To pomáha zabraňovať prenikaniu cudzích predmetov medzi ráfik a pneumatiku, čo je obzvlášť dôležité na staveniskách, kde by pôda, balvany, kamienky a iné nečistoty mohli bežné pneumatiky vážne poškodiť. Nový tvar zárezu na montážnu páku pomáha urýchliť montáž a demontáž pneumatík a minimalizuje tak prestoje.

Ďalším potvrdením toho, že Goodyear sledoval predovšetkým čo najvyššiu efektívnosť, je nesmerový dezén nových pneumatík. Táto voľba podporuje ľahšiu logistiku pneumatík, pretože umožňuje ich rotáciu a zjednodušuje prevádzkovateľom vozového parku skladovanie pneumatík. Pneumatiky Goodyear POWERLOAD ďalej ponúkajú na staveniskách potrebnú vyššiu trakciu. Ich konštrukcia zabezpečuje priamu aj bočnú trakciu, zatiaľ čo ich samočistiace schopnosti pomáhajú obmedzovať prestoje a zvyšujú výkonnosť. Dezén behúňa je inšpirovaný osvedčenými pneumatikami Goodyear TL-3A+ pre väčšie vozidlá (v rozmere 25″ a viac), ale v rade POWERLOAD bol upravený pre rozmer 18″ a 20″.

V pneumatikách radu POWERLOAD Goodyear v porovnaní s predchádzajúcimi pneumatikami ďalej prehĺbil dezén behúňa v oblasti ramien. To predlžuje životnosť pneumatík, umožňuje dlhší kilometrový výkon a pomáha prípadne znižovať hodnotu hodinových prevádzkových nákladov.

Goodyear zastáva filozofiu ELECTRIC DRIVE READY, takže všetky jeho najnovšie pneumatiky je možné využívať na vozidlách s elektrickým pohonom, na hybridných vozidlách aj na vozidlách s bežným vznetovým motorom. Tento progresívny prístup prináša pre pneuhospodárstvo zákazníkov ďalšie zjednodušenie, pretože nemusia pre rôzne typy vozidiel skladovať rôzne pneumatiky.

Octavian Velcan, výkonný riaditeľ spoločnosti Goodyear pre OTR a letecké pneumatiky v regióne Európa, Blízky východ a Afrika: „S pneumatikami POWERLOAD cielime na minimalizáciu prestojov, zlepšenie hodinových prevádzkových nákladov, odolnosť a všestrannosť v rastúcom segmente trhu OTR. V spoločnosti Goodyear sme už vopred premýšľali o budúcich požiadavkách prevádzkovateľov kompaktných kolesových nakladačov a malých grejderov, aby sme priniesli technológie, ktoré im pomôžu úspešne sa pohybovať v tomto náročnom teréne, spoľahlivo odvádzať prácu a pritom trvale zvyšovať svoju produktivitu.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!