KYB investuje do budúcnosti – Nový výrobný závod v Chrudimi

10 januára 2014, 12:44

KYB Europe posilňuje svoju pozíciu na trhu s náhradnými dielmi otvorením úplne nového výrobného závodu na pružiny pérovania. Závod je umiestnený v Chrudimi, ktorý sa nachádza v blízkosti Pardubíc teda cca 15km od existujúceho pardubického závodu kde sa vyrábajú tlmiče pruženia.

Tento výrobný závod na pružiny bol postavený s ohľadom na neustále sa zvyšujúci dopyt po pružinách KYB K-Flex nielen v Európe ale aj v Euroázie. Ivestice do závodu bola zhruba 10 miliónov euro a výstavba začala v máji 2013. Dokončenie prebehlo v decembri toho istého roku. Výroba nabehla v januári 2014 a postupne sa bude navyšovať až na plnú kapacitu počas tretieho kvartálu tohto roka.

Výrobný process v tomto závode je na najvyššej technickej úrovni a sú tu aplikované najnovšie technické poznatky a know how. Pružiny sú pri výrobe kuličkovanie (ostreľovanie oceľovými brokmi) najnovšou technológiou a tým sa zvýši odolost pružiny voči únave materiálu. Všetky pružiny K-Flex sú fosfátované a následne sa nanáša prášková epoxidová farba. Tento výrobný proces dáva pružine veľmi dobrú odolnosť voči korózii. Každá pružina je 100% skontrolovaná a označená pomocou laserového lúča vďaka unikátnej technológii navrhnutú KYB.

Mike Howarth, Vice President KYB Europe Headquarters vysvetlil – "Tento nový výrobný závod na pružiny je veľmi dôležitou investíciou pre KYB in Europe, ktorý upevní našu pozíciu na trhu náhradných dielov pružín. KYB Europe začala ponúkať pružiny už před10 rokmi a to najprv v Anglicku a potom v celej Európe a Euroázie. Naša stratégia vždy bola rovnaká – preniesť na tento product KYB výrobné zkušennosti a kvalitu".

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!