Nové výkonné batérie Bosch pre jednostopové vozidlá

12 septembra 2016, 7:51

Lítium-iónová batéria Bosch M Li-ion pre jednostopové vozidlá získala na veľtrhu Automechanika 2016 ocenenie za inováciu v kategórii diely a komponenty. Týmto ocenením sú odmeňované inovatívne a ambiciózne produkty.

Vďaka inovatívnej lítium-iónovej technológii sa nové M Li-ion batérie vyznačujú výrazne vyššou odolnosťou proti hlbokému cyklu vybíjania než bežné olovené batérie. Okrem toho má batéria približne o tretinu nižšiu hmotnosť. Pretože sú pri jednostopových vozidlách batérie obvykle umiestnené pomerne vysoko, má nízka hmotnosť M Li-ion batérie pozitívny vplyv taktiež na ťažisko kolesa. Systémy riadenia batérie, takzvané balancery, zaisťujú rovnomerné nabíjanie a vybíjanie všetkých batériových článkov. Ďalšou z výhod batérie M Li-ion je jej nízka miera samovybíjania. Batéria vydrží nabitá štyrikrát dlhšie než je tomu pri porovnateľných olovených batériách, a tak hravo prežije zimné obdobie. Vďaka svojmu vysokému výkonu a rýchlemu a spoľahlivému správaniu pri naštartovaní je batéria M Li-ion vhodná najmä pre jednostopové vozidlá s vysokými nárokmi na energiu, ako sú motocykle vybavené ABS a MSC (Motorcycle Stability Control – kontrola stability pre motocykle) alebo elektronicky riadenými benzínovými vstrekovacími systémami. Prostredníctvom novej M Li-ion batérie pre motocykle môžu dielne a obchodníci ponúkať svojim zákazníkom výkonnú batériu pre jednostopové vozidlá pre zvýšenú dynamiku a ešte väčšiu radosť z jazdy.

Lítium-iónová technológia: výkonná a flexibilná
Batéria M Li-ion Bosch je vhodná pre všetky bežné jednostopové motorové vozidlá, štvorkolky a tryskové člny na trhu. Pretože táto nová batéria neobsahuje žiadnu kyselinu, môže byť nainštalovaná v akejkoľvek polohe a použitá aj v extrémnych podmienkach, ktoré je možné očakávať pri športe a pri pretekárskych motocykloch, na dlhých cestách alebo v náročnom teréne. Bosch bude aj naďalej rozširovať svoj sortiment štartovacích batérií pre osobné automobily, pri ktorých je ako základ využívaná lítium-iónová technológia. Spoločnosť Bosch sa stala priekopníkom na trhu s batériami a je v súčasnosti taktiež popredným svetovým dodávateľom bezpečnostných technológií pre motocykle.

Široká ponuka Bosch špeciálne pre jednostopové vozidlá
Okrem OE dielov dodáva Bosch taktiež široký sortiment dielov a výrobkov určených špeciálne pre dielne pre jednostopové vozidlá a vodičov motocyklov. Vysoko kvalitné náhradné diely, najmodernejšie diagnostické zariadenia, servis a opravy, ako aj zvláštne školenia sú dokonale zladené so špecifickými požiadavkami jednostopových vozidiel. Okrem toho spoločnosť Bosch vyvinula špeciálne pre dielne pre jednostopové vozidlá softvér Esitronic Bike, ktorý je založený na osvedčenom softvérovom balíčku pre dielne Esitronic 2.0. Tento softvér zahŕňa všetky bežné európske a ázijské motocyklové značky a pracuje na diagnostických testeroch Bosch série KTS. Na firmu Bosch sa v súvislosti s originálnym vybavením pre svoje nové modely spolieha niekoľko výrobcov vozidiel – a rovnako tak aj dielne a vodiči jednostopových vozidiel, v prípade, že potrebujú akékoľvek náhradné diely.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!