Chameleon12® Basecoat-nová prevratná nanotechnológie

3 apríla 2017, 15:25

Nanotechnológia hýbu v dnešnej dobe mnohých odbory a ponúkajú najrozmanitejšie možnosti pre použitie. V oblasti povrchovej úpravy ste sa s nimi mohli do tejto chvíle stretnúť len v oblasti ochrany a ošetrenie laku pred nečistotami alebo v oblasti keramických lakov, ktoré chránia povrch pred poškriabaním, alebo sa dokonca vyznačujú reflow efektom pre opätovné uzavretie štruktúry povrchu po poškriabaniu.

Další rozšíření nanotechnologie v oblasti lakování objevil speciální projektový tým vybraných techniků a produktových manažerů společnosti Servind ve spolupráci se specialisty ČUVT v Praze a právě nyní, v roce, kdy společnost Servind slaví své 25 leté působení na náročném českém trhu, připravuje veškeré podklady potřebné pro podání celosvětového patentu. Zjednodušeně vysvětleno, tým technických spolupracovníků a vědeckých kapacit objevil novou metodu, kdy speciální nanotechnologie se zakomponovanými molekulami kovů mohou být v laboratorních podmínkách naneseny na metalické, nebo perleťové pigmenty či jiné efektové částice, které jsou dnes již standardně používány pro tvorbu efektních laků. Díky elektrickému impulsu může být změněna struktura speciálních nanočástic na pigmentech a efektových částicích a tím dosaženo změny výsledné barvy, vnímané lidským okem. V tuto chvíli se tým spolupracovníků Servind zastavil na možnosti vygenerování báze až se 12 barevnými odstíny – od populární bílé, přes odstíny modré, žluté, zelené, červené, šedé až po noblesní černou.

Zákazník tak po usednutí do svého vozu bude v brzké budoucnosti moci prostřednictvím svého palubního infotainmentu zvolit před jízdou či dokonce během jízdy barvu vozu, která nejlépe vystihuje jeho aktuální náladu.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

SERVIND prináša nové vysávače Mirka 1230
SERVIND prináša nové vysávače Mirka 1230

Spoločnosť SERVIND, predstaví počas marca v Česku a na Slovensku novú generáciu vysávačov Mirka 1230 s významne vyššou výkonnosťou.

Nastaviteľná vzpera na veko batožinového priestoru u Servindu
Nastaviteľná vzpera na veko batožinového priestoru u Servindu

Firma SERVIND s.r.o. ponúka ako novinku vzperu do batožinového priestoru, motora, či dverí pootvorených v konkrétnom uhle. Jedná sa o veľmi profesionálne riešenie od spoločnosti Hamach.

Ochranné obálky na testkarty Colad
Ochranné obálky na testkarty Colad

Firma SERVIND predstavila novinku od spoločnosti EMM. Ide o papierové ochranné obálky na testkarty Colad. Obálky sú z kartónu s veľkosťou 110×150 mm, presne na jednu nalakovanú testovaciu kartu Colad. Ulož, ochráň, usporiadaj! To presne vystihuje funkciu týchto obálok.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!