Continental získal ocenenie Výrobca pneumatik roka

23 februára 2017, 11:13

Na výstave Tire Technology Expo 2017, ktorá sa konala v Hannoveri od 14. do 16. februára získala spoločnosť Continental od britského odborného magazínu Tire Technology International ocenenie Výrobca pneumatík roka, ktoré sa po prvýkrát odovzdávalo v roku 2008.

Skupina 27 odborných porotcov pozostávajúca z expertov z Európy, Japonska, Indie a USA ocenila investície, ktoré spoločnosť Continental vykonala v priebehu uplynulých dvanástich mesiacov. „Toto ocenenie nás mimoriadne teší, pretože predstavuje uznanie niekoľkým technologickým projektom a inováciám, ktoré sme už uskutočnili, pričom konzistentne pracujeme v rámci cieľov našej stratégie dlhodobého rastu Vision 2025,“ povedal Nikolai Setzer, člen správnej rady spoločnosti Continental AG zodpovedný za nákup a vedúci divízie pneumatík, ktorá je štvrtým najväčším výrobcom pneumatík na svete s tržbami viac ako 10 miliárd EUR. „Ocenenie pre najinovatívnejšieho výrobcu pneumatík mimoriadne motivuje náš celosvetový tím, ktorý v súčasnosti tvorí viac ako 50.000 zamestnancov, aby sme krok za krokom pokračovali v našej ceste.“

Medzi inováciami spoločnosti Continental, ktoré porotcov presvedčili, bolo otvorenie Centra výkonných technológií v nemeckom Korbachu v júni 2016, projekt Taraxagum, ktorého súčasťou bolo založenie výskumného centra v nemeckom Anklame zameraného na spriemyselnenie výroby prírodnej gumy z korienkov púpav a výroba prvých pneumatík pre nákladné vozidlá s dezénom vyrobeným z gumy z púpavy. Porotcovia spomenuli aj oznámenie o otvorení centra výskumu a vývoja pre poľnohospodárske pneumatiky v Lousade v Portugalsku, ako aj rozšírenie prevádzky vyrábajúcej pneumatiky pre nákladné vozidlá v Otrokoviciach v Českej republike.

V kontexte stratégie Vision 2025 investovala spoločnosť Continental od roku 2011 viac ako 3 miliardy EUR do nových výrobných závodov v mestách Hefei (Čína), Kaluga (Rusko) a Sumter (Južná Karolína/USA). Z tejto sumy sa 350 miliónov EUR ročne investovalo do rozširovania existujúcich závodov spoločnosti po celom svete. Spolu s výstavbou jedinečného automatizovaného interiérového analyzátora brzdenia (Automated Indoor Braking Analyzer – AIBA) v skúšobnom areáli Contidrom upútalo pozornosť otvorenie Centra výkonných technológií (High Performance Technology Center – HPTC) v závode v nemeckom Korbachu. Vďaka vytvoreniu inteligentnej siete všetkých výrobných zariadení generuje HPTC nové zistenia prakticky v reálnom čase. Tieto zistenia sa následne sprístupnia závodom spoločnosti Continental na výrobu pneumatík po celom svete s cieľom dosiahnuť ďalšie zlepšenia v oblasti výkonnosti a efektivity. V roku 2016 spoločnosť Continental vôbec po prvýkrát celosvetovo vyrobila viac ako 150 miliónov pneumatík pre osobné a ľahké úžitkové vozidlá, pričom zároveň dosiahla podstatne lepšiu regionálnu rovnováhu medzi oblasťami EMEA, Amerika a APAC v rámci objemu výroby a tržieb. Vďaka tomu je spoločnosť Continental na dobrej ceste k uskutočneniu stratégie Vision 2025.

Odborná porota magazínu Tire Technology International už raz vyhlásila spoločnosť Continental za výrobcu pneumatík roka. Bolo to v roku 2014. Spoločnosť Continental zároveň získala ocenenie za inováciu v oblasti výroby pneumatík za závod ContiLifeCycle v Hannover-Stoecken, ktorý odborníkov presvedčil integrovaným prístupom kombinujúcim protektorovanie za tepla a studena so zariadením na recyklovanie gumy, ktoré je v súčasnosti ešte stále celosvetovým unikátom.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Continental: Bez zimných pneumatík to môže vyjsť draho
Continental: Bez zimných pneumatík to môže vyjsť draho

Za jazdu v zimných podmienkach bez zimných pneumatík hrozia v zahraničí pokuty a trestné body a taktiež poisťovne môžu pri jazde s nevhodným obutím spätne vymáhať náhrady škôd.

3 situácie, kedy sa neoplatí investícia do Eco pneumatík
3 situácie, kedy sa neoplatí investícia do Eco pneumatík

Pneumatiky s nízkym valivým odporom síce dokážu znížiť spotrebu vozidla o cca 2%, na druhú stranu však vyžadujú, aby sa s nimi zaobchádzalo „citlivo“. Tento druh pneumatiky je náchylnejší k rýchlejšiemu opotrebeniu a ani zníženie valivého odporu tu nie je „zaručené“ v prípade, že vodič ignoruje základné pravidlá starostlivosti o pneumatiky.

Nová pneumatika Firestone Vanhawk 2
Nová pneumatika Firestone Vanhawk 2

Firestone má pochopenie pre majiteľe i vodiče ľahkých úžitkových vozidiel, ktorí musia byť pripravení na plnenie najrôznejších úloh, pri ktorých absolvujú krátke jazdy s častým zastavovaním, prekonávanie dlhších vzdialeností, doručovanie zásielok v popojíždějící doprave a neustále manévrovanie v každodennej prevádzke.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!