Henkel počíta zisky za rok 2016

9 marca 2017, 8:43

Henkel vykázal obrat a zisk na rekordných úrovniach.

„Rok 2016 bol veľmi úspešným rokom pre spoločnosť Henkel. V zložitých trhových podmienkach sme opäť zaznamenali nové rekordné úrovne obratu a zisku a splnili sme naše finančné ciele pre fiškálny rok. Dosiahli sme kvalitné výsledky z hľadiska zisku. Upravený prevádzkový zisk po prvý raz prekročil hodnotu 3 miliárd eur,“ povedal predseda predstavenstva spoločnosti Henkel Hans Van Bylen.  „V septembri sme uzavreli akvizíciu spoločnosti Sun Products, ktorá je druhou najväčšou transakciou v histórii našej spoločnosti. Týmto významným krokom spoločnosť Henkel výrazne posilnila divíziu Laundry & Home Care v Severnej Amerike. V novembri sme predstavili naše nové ambície a strategické priority do roku 2020 a na ďalšie obdobie. Vzhľadom na pevné základy, vynikajúce výsledky za rok 2016 a jednoznačne stanovené priority pre nadchádzajúce roky, sme rozhodnutí pokračovať v budúcom úspešnom rozvoji našej spoločnosti.“

Divízia Adhesive Technologies zaznamenala presvedčivý organický rast obratu na úrovni 2,8 % vo finančnom roku 2016, a teda rástla rýchlejším tempom než trh. V nominálnom vyjadrení obrat dosiahol úroveň 8.961 mil. eur v porovnaní s 8.992 mil. eur v predchádzajúcom roku.

Rozvíjajúce sa trhy úspešne pokračovali vo výraznom organickom raste obratu s dvojciferným zvýšením v Latinskej Amerike a silným rastom v regióne východnej Európy. Obrat v Ázii (okrem Japonska) zaznamenal presvedčivý vývoj. Obrat v regióne Afriky a Blízkeho východu bol pozitívny, a to aj napriek pretrvávajúcej neistej politickej situácii a zhoršeniu ekonomických podmienok v jednotlivých častiach regiónu. Obrat na vyspelých trhoch zostal na úrovni z predchádzajúceho roka. Vývoj obratu v Severnej Amerike bol pozitívny, pričom obrat v regióne západnej Európy bol v medziročnom porovnaní rovnaký. Na vyspelých trhoch ázijsko-pacifického regiónu obrat naďalej zaostával za úrovňou z predchádzajúceho roka.

Upravený prevádzkový zisk divízie Adhesive Technologies sa zvýšil v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 6,2 % na 1.629 mil. eur. Vynikajúce zvýšenie o 1,1 percentuálneho bodu zaznamenala divízia v upravenej výnosnosti predaja, ktorá dosiahla novú rekordnú úroveň 18,2 %. Vykázaný prevádzkový zisk sa zvýšil o 6,8 % na 1.561 mil. eur.

Výhľad na rok 2017

V súvislosti s aktuálnym finančným rokom 2017 Hans Van Bylen povedal: „Očakávame, že trhové prostredie bude naďalej veľmi premenlivé a nestále. Avšak vzhľadom na naše jednoznačné strategické smerovanie, silný globálny tím, inovatívne značky a technológie, ako aj vedúce postavenie na trhu, sme na najlepšej ceste k dosiahnutiu ďalšieho nárastu ziskovosti: za celý finančný rok 2017 očakávame organický rast obratu na úrovni 2 až 4 %. Okrem toho predpokladáme zvýšenie upravenej marže EBIT na viac než 17,0 % a rast upravených výnosov na prioritnú akciu na úrovni 7 až 9 %.“

Tlačová správa Henkel

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Henkel pokračuje vo výborných výsledkoch v treťom štvrťroku
Henkel pokračuje vo výborných výsledkoch v treťom štvrťroku

Spoločnosť Henkel pokračovala v dosahovaní výborných výsledkov aj v treťom štvrťroku. Obrat, upravený prevádzkový zisk a upravené výnosy na prioritnú akciu zaznamenali nové rekordy.

Zdokonalené plošné tesnenie Loctite 518
Zdokonalené plošné tesnenie Loctite 518

Spoločnosť Henkel vyvinula nové, inovatívne zloženie plošného tesnenia Loctite® 518, ktoré vytvrdzuje aj na mierne znečistenom povrchu, vyznačuje sa väčšou pružnosťou a priľnavosťou a lepšie na neaktívnych kovoch, ako je nerezová oceľ, a to aj bez použitia aktivátora.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!