Goodyear predstavuje najnovšiu štúdiu pneumatík

9 marca 2017, 10:04

Spoločnosť Goodyear predstavuje najnovšiu štúdiu pneumatík Goodyear CityCube. Pneumatiky navrhla špeciálne pre štúdiu vozidla Toyota i-TRIL, ktoré Toyota ako koncept vystavuje na medzinárodnom autosalóne International Motor Show v Ženeve.

Vďaka pokročilej technológii senzorov a unikátnemu dezénu dokáže CityCube identifikovať najrôznejšie podmienky, ktoré na vozovke panujú, a získané dáta prenášať do vozidla, kde slúži ako podpora najmodernejšiemu systému prevencie nehôd.

Predné kolesá vozidla Toyota i-TRIL sú naklonené, čo inšpirovalo konštruktérov spoločnosti Goodyear, aby premýšľali o využití dizajnu motocyklových pneumatík. Výsledkom je unikátny tvar kontúry a zmiešané osadenie, vysoká a úzka pneumatika vpredu a širší asymetrický behúň vzadu.

Predné naklonené kolesá sú osadené vysokými a úzkymi pneumatikami s obráteným smerom a nezaprú inšpiráciu symetrickým dezénom pneumatík pre motocykle.

Ich dizajn napomáha k zvýšeniu bezpečnosti riadenia a odvodu vody ešte pred väčšími zadnými pneumatikami, čo zlepšuje ich priľnavosť. Zadné pneumatiky majú asymetrický dezén s pevnejšou vnútornou časťou pre vyššiu stabilitu pri zatáčaní.

Spoločnosť Goodyear v štúdii ďalej predstavila nový holografický dizajn: veľmi moderný, postupne sa meniaca farebnosť bočnice pneumatiky zaisťuje unikátny, prémiový a veľmi atraktívny vzhľad.

Pneumatika CityCube bola navrhnutá tak, aby spĺňala náročné požiadavky spoločnosti Toyota. Je ľahká a vyznačuje sa nízkou hodnotou valivého odporu, čo sú dôležité vlastnosti pneumatík pre budúce elektromobily. CityCube má tiež nižší celkový objem dezénových drážok, čo jej poskytuje väčší kilometrový výkon a znižuje jej hlučnosť, čo je zase prínosom pre životné prostredie v mestách.

David Anckaert, generálny riaditeľ spoločnosti Goodyear OE Product Development EMEA, povedal: „Teší nás, že tu môžeme predstaviť túto inovatívnu štúdiu pneumatiky pre štúdiu vozidla Toyota i-TRIL. Spoločnosť Goodyear s ňou opäť potvrdzuje svoju odbornosť vo vývoji riešení na mieru pre výrobcov automobilov. Berieme ako svoju povinnosť navrhovať riešenia, ktoré umožnia, aby sa v osobnej doprave presadzovali nové trendy, ako sú autonómne vozidlá a múdre mestá.“

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Goodyear Eagle 360 Urban – pneu s umelou inteligenciou
Goodyear Eagle 360 Urban – pneu s umelou inteligenciou

Spoločnosť Goodyear predstavila dlhodobú víziu budúcich inteligentných pneumatík napojených na riadiace systémy.

Slovenskí vodiči s prezúvaním pneumatík problém nemajú, využívajú ich však „na doraz“
Slovenskí vodiči s prezúvaním pneumatík problém nemajú, využívajú ich však „na doraz“

Viac ako štyri pätiny (82%) vodičov sú pripravené na zimu v jej plnej paráde. Štyri percentá motoristov však riskuje na cestách stále na letných pneumatikách, zvyšok (14%) jazdí na celoročných. Iba tretina vozidiel však bola obutá do sady pneumatík s dezénom vyšším ako 6,5mm na každej z nich. Vyplýva to z prieskumu svetového výrobcu pneumatík, spoločnosti Goodyear Dunlop Tires, […]

Goodyear vyvinul mobilnú aplikáciu eCasing Mobile
Goodyear vyvinul mobilnú aplikáciu eCasing Mobile

Spoločnosť Goodyear ďalej zdokonaľuje svoj úspešný systém správy protektorov eCasing a zavádza pre neho mobilnú aplikáciu eCasing Mobile. Aplikácia užívateľom umožňuje pohodlnejší a rýchlejší prístup do systému z mobilného telefónu a zvyšuje tak vyššiu účinnosť v celom reťazci protektorovania pneumatík nákladných vozidiel.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!