Závod značky IVECO v Madride dosiahol zlatú úroveň v rámci programu World Class Manufacturing

13 apríla 2017, 12:06

Závod značky IVECO v španielskom Madride je prvým výrobným závodom skupiny CNH Industrial, ktorému sa podarilo dosiahnuť zlatú úroveň v programe World Class Manufacturing (WCM) – jeden z najvyšších svetových štandardov výrobného priemyslu pre integrované riadenie výrobných závodov a procesov. Vďaka tomuto úspechu je závod odteraz najvyššie hodnotená prevádzka z hľadiska dokonalosti výroby spomedzi 64 prevádzok skupiny na celom svete.

Pierre Lahutte, prezident značky IVECO, sa vyjadril: „Sme veľmi hrdí na madridský závod a jeho zlatú úroveň v programe WCM. Ide o obrovský úspech, ktorý sa podarilo dosiahnuť vďaka tímovej práci, úsiliu a odhodlaniu každého zamestnanca tohto závodu. Urobili sme významné investície do zariadenia a prostredníctvom trvalého úsilia všetkých ľudí zapojených do výroby sme kompletne prepracovali výrobné procesy. Výsledkom je špičková kvalita každého jedného vozidla, ktoré opúšťa montážnu linku.“

Tom Verbaeten, hlavný referent pre výrobu skupiny CNH Industrial, dodáva: „Pred 10 rokmi sme začali pracovať na pretváraní všetkých procesov v našom závode a išlo o vytrvalé úsilie o trvalé zlepšovanie. Závod je dnes najvyššie hodnotená prevádzka z hľadiska kvality výroby. Dosiahli sme najvyššiu úroveň v tejto oblasti, no nepovažujeme to za konečný stav: ide o začiatok našej novej éry dokonalosti a v rámci tohto procesu trvalého zlepšovania budeme pracovať rovnako tvrdo na tom, aby sme našim zákazníkom dodávali nákladné vozidlá IVECO najvyššej kvality.“

Madridský závod dosiahol pri audite WCM najlepšie výsledky vo svojej histórii vďaka zlepšeniam, ktoré zaviedol v priebehu rokov, a ktoré sa premietli do trvalého zvyšovania bezpečnosti, vysokej kvality procesov a výrobkov a poskytovania služieb na úrovni 100%. Vynikajúce environmentálne zlepšenia závodu ďalej viedli k 53% zníženiu emisií CO2 na každé vyrobené vozidlo a k recyklácii 99% odpadov vyprodukovaných závodom.

Väčšinu z týchto zlepšení sa podarilo dosiahnuť vďaka účasti zamestnancov závodu na programe odporúčaní, v rámci ktorého je madridský závod s 28 odporúčaniami na každého zamestnanca za rok celosvetovým meradlom skupiny.

Madridský závod: zo Španielska do zvyšku sveta

V závode značky IVECO v Madride sa nachádzajú výrobné linky a výskumné a vývojové centrum pre ponuku ťažkých vozidiel značky: nový Stralis vo verzii so vznetovým motorom, Stralis XP, verzie s pohonom na CNG a LNG, Stralis NP a tiež aj Trakker. Flexibilný a komplexný výrobný proces prevádzky umožňuje vyrábať až 300 tisíc rôznych verzií týchto vozidiel. 87% z tejto produkcie je určených na vývoz predovšetkým na európske trhy, ale aj do krajín Afriky, Ázie a Južnej Ameriky.

Závod zamestnáva viac ako 2.500 ľudí s najvyšším podielom zamestnaných žien v španielskom automobilovom priemysle: 21%. V minulom roku získal cenu Excellence Award od Kaizen Institute v kategórii systémov trvalého zlepšovania.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Spoločnosť Iveco získala ocenenie Industry Award za svoje úsilie pri vývoji vozidiel s pohonom na zemný plyn
Spoločnosť Iveco získala ocenenie Industry Award za svoje úsilie pri vývoji vozidiel s pohonom na zemný plyn

V rámci konferencie NGV GLOBAL 2017 sa 22. marca konalo medzinárodné stretnutie Združenia pre vozidlá s pohonom na zemný plyn, na ktorom boli odovzdané viaceré ceny spoločnostiam pôsobiacim v tomto odvetví. Spoločnosť Iveco získala ocenenie NGV Global Industry Champion ako uznanie za 20-ročné priekopnícke práce na vývoji celej ponuky vozidiel s pohonom na zemný plyn […]

IVECO a Lannutti podpísali jednu z najvýznamnejších európskych zmlúv v kamiónovej prepravy
IVECO a Lannutti podpísali jednu z najvýznamnejších európskych zmlúv v kamiónovej prepravy

Na tlačovej konferencii IVECO, ktorá sa konala minulú stredu v Talianskom Arese, bola podpísaná významná dohoda medzi spoločnosťou IVECO a Lannutti Group, ktorá je talianskym lídrom v oblasti integrovanej logistiky. Túto dohodu podpísali Pierre Lahutte, prezident značky IVECO a Valter Lannutti, prezident skupiny Lannutti Group.

Nové Stralisy XP jazdia už aj s logom NAD Nitra a.s.
Nové Stralisy XP jazdia už aj s logom NAD Nitra a.s.

Spoločnosť IVECO Slovakia prostredníctvom svojho autorizovaného dealera AUTO-IMPEX a.s. odovzdala flotilu ťahačov Stralis svojmu dlhoročnému zákazníkovi z Nitry.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!