Bosch vylepšuje tržby vo všetkých obchodných oblastiach a regiónoch

5 mája 2017, 14:53

Skupina firiem Bosch Group zahájila nový obchodný rok úspešne. Tržby stúpili v prvom štvrťroku o takmer 12 percent a 11 percent po očistení o vplyv výmenných kurzov. V prvých troch mesiacoch 2017 všetky oblasti a regióny vzrástli, niektoré z nich výrazne.

V roku 2016 vzrástli tržby Bosch Group na 73,1 miliardy eur. To zodpovedá rastu o 3,6 percenta alebo 5,5 percenta po očistení o vplyv výmenných kurzov. V minulom roku nás negatívne vplyvy výmenných kurzov stáli približne 1,3 miliardy eur. Zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) dosiahol 4,3 miliardy eur a EBIT marža dosiahla 5,8 percenta. Vývoj výsledku za rok 2016 odráža vysoké investície na zabezpečenie budúcnosti firmy. Vzhľadom na vyhliadku útlmu ekonomiky a geopolitickú neistotu očakáva Bosch v roku 2017 nárast svojich tržieb o 3 až 5 percent.

Bosch pre budúcnosť: Nové poňatie mobility, nové vnímanie technológie

Oblasť mobility sa nachádza na pokraji významných zmien. Bosch umožní, aby vznikal nový druh mobility – mobilita bez emisií, bez stresu a bez nehôd. Už to nie je len otázka výroby lepších vozidiel. Musíme znova vynájsť mobilitu,“ povedal Dr. Volkmar Denner, predseda predstavenstva Bosch.

Bosch investuje značné úsilie aj do oblasti elektromobility. Nová organizačná jednotka pre elektromobilitu zastreší všetky aktivity spoločnosti v tejto oblasti. Okrem miliárd investovaných do vylepšovania motorov s vnútorným spaľovaním investuje spoločnosť takmer 400 miliónov eur každý rok na dosiahnutie prielomu v oblasti elektromobility. Väčšina z tejto čiastky putuje na výskum a vývoj akumulátorov. Bosch skúma ako súčasné, tak aj budúce technológie batériových článkov.

Aj pokiaľ ide o autonómne riadenie, môže sa Bosch pochváliť technologickým pokrokom a obchodným úspechom. Vďaka asistenčným systémom vodiča vygenerovala spoločnosť v roku 2016 tržby prekračujúce vôbec prvý krát miliardu eur a súčasne získala zákazky v hodnote 3,5 miliardy eur. Cieľom je, aby vozidlá jazdili v mestách úplne autonómne, a to počnúc začiatkom budúceho desaťročia.

V tomto roku bude do prevádzky uvedený Bosch Automotive Cloud Suite, nová platforma pre služby mobility, akými sú napríklad upozornenie pre vodičov pri jazde nesprávnym smerom, prediktívna diagnostika, prepojené parkovanie a osobní asistenti. Bosch Automotive Cloud Suite kombinuje odborné znalosti firmy z oblasti automobilového priemyslu a IT.

Celú správu je možné si prečítať na stránkach Bosch.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Štúdia Bosch: „Efekt prepojených vozidiel 2025“
Štúdia Bosch: „Efekt prepojených vozidiel 2025“

Moje auto, môj hrdina: čo zvládne prepojené vozidlo na uliciach budúcnosti.

Mobilita budúcnosti
Mobilita budúcnosti

Bosch a Daimler spoločne pracujú na tom, aby posunuli vývoj v oblasti úplne automatických vozidiel bez vodiča vpred. Obidve spoločnosti sa dohodli na založení vývojovej aliancie, s cieľom vytvoriť systém, vďaka ktorému sa plne automatické (SAE úrovne 4) vozidlá a vozidlá bez vodičov (SAE úrovne 5) stanú v uliciach miest realitou už začiatkom budúceho desaťročia.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!