Bosch na Slovensku zaznamenáva silný nárast

7 júna 2017, 14:59

Bosch, popredný svetový dodávateľ technológií a služieb, ukončil fiškálny rok 2016 v Slovenskej republike s konsolidovanými tržbami v hodnote 542 miliónov eur – čo predstavuje silný nárast o takmer 16 percent v porovnaní s predchádzajúcim rokom. 

 

Milan Šlachta, reprezentant Bosch Group v Slovenskej republike
Milan Šlachta, reprezentant Bosch Group v Slovenskej republike

„Slovensko je pre Bosch i naďalej dôležitým trhom. S ohľadom na nové investičné projekty prichádzajúce na Slovensko očakávame nárast dopytu po našich produktoch a službách“, uviedol Milan Šlachta, reprezentant Bosch Group v Slovenskej republike počas výročnej tlačovej konferencie v Bratislave. „Berúc do úvahy pozitívne výsledky v prvom kvartáli, očakávame na Slovensku v roku 2017 ďalší rast“, dodal Šlachta. Počet zamestnancov Bosch na Slovensku bol v roku 2016 stabilný – približne 1.100 vrátane nekonsolidovaných spoločností. Takmer 900 z nich pracuje vo výrobnom závode BSH Drives and Pumps v Michalovciach. Toto číslo by malo v roku 2017 zostať na obdobnej úrovni.

Obchodný výhľad Bosch Group pre rok 2017
Vzhľadom na predpokladaný útlm ekonomiky a geopolitické neistoty očakáva svetový dodávateľ technológií a služieb v roku 2017 nárast svojich tržieb o 3 až 5 percent. A i napriek výrazným investíciám do zaistenia budúcnosti nastavila spoločnosť Bosch výsledky prorastovo. „Dnešný obchodný úspech nám poskytuje voľnosť formovať svet zajtrajška,“ vyjadril sa Dr.Volkmar Denner, predseda predstavenstva Bosch. „Ako líder v oblasti inovácií formujeme a riadime transformáciu,“ dodal Denner. Hlavnými bodmi tejto transformácie sú zmeny v oblasti mobility a konektivity internetu vecí (IoT). Do roku 2020 budú všetky elektronické produkty Bosch vybavené funkciou konektivity. Kľúčom k tomu je umelá inteligencia (AI). V nasledujúcich piatich rokoch bude Bosch investovať 300 miliónov eur do svojho vlastného centra pre umelú inteligenciu.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Bosch vylepšuje tržby vo všetkých obchodných oblastiach a regiónoch
Bosch vylepšuje tržby vo všetkých obchodných oblastiach a regiónoch

Skupina firiem Bosch Group zahájila nový obchodný rok úspešne. Tržby stúpili v prvom štvrťroku o takmer 12 percent a 11 percent po očistení o vplyv výmenných kurzov. V prvých troch mesiacoch 2017 všetky oblasti a regióny vzrástli, niektoré z nich výrazne.

Štúdia Bosch: „Efekt prepojených vozidiel 2025“
Štúdia Bosch: „Efekt prepojených vozidiel 2025“

Moje auto, môj hrdina: čo zvládne prepojené vozidlo na uliciach budúcnosti.

Mobilita budúcnosti
Mobilita budúcnosti

Bosch a Daimler spoločne pracujú na tom, aby posunuli vývoj v oblasti úplne automatických vozidiel bez vodiča vpred. Obidve spoločnosti sa dohodli na založení vývojovej aliancie, s cieľom vytvoriť systém, vďaka ktorému sa plne automatické (SAE úrovne 4) vozidlá a vozidlá bez vodičov (SAE úrovne 5) stanú v uliciach miest realitou už začiatkom budúceho desaťročia.

3 novinky v Bosch diagnostike
3 novinky v Bosch diagnostike

Firma Bosch prináša 3 novinky v oblasti diagnostiky.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!