Continental oznamuje program dobrovoľnej výmeny osobných pneumatík

18 septembra 2017, 12:11

Spoločnosť Continental oznámila program dobrovoľnej výmeny pneumatík v dôsledku použitia nesprávneho materiálu počas výroby. Program zahrňuje 4.260 pneumatík vyrobených v 50. týždni 2016 a 16. týždni 2017.

Použitie nesprávneho materiálu môže v ojedinelých prípadoch viesť ku zníženiu kontaktnej plochy pneumatík, zhoršeniu handlingových vlastností pneumatík a obmedzeniu ich maximálnej rýchlosti.

Pneumatika Continental PremiumContakt 6Spoločnosť Continental dosiaľ neobdržala žiadnu reklamáciu spojenú s následným poškodením vozidla či poškodením zdravia v súvislosti s týmto prípadom. Program výmeny bol proaktívne iniciovaný spoločnosťou Continental z dôvodu vylúčenia akýchkoľvek potenciálnych rizík pre vodičov vozidiel a ostatných účastníkov cestnej premávky.

Vyššie uvedené pneumatiky boli predané zákazníkom v Európe, Turecku a Rusku výhradne v rámci predajov na náhradnú potrebu.

Pneumatiky Continental, ktorých sa výmena týka, možno identifikovať nasledovným spôsobom:
Produktový rad:
 PremiumContact 6
DOT sériové čísla: DOT 6G8U D6R9 5016 a DOT 6G8U D6R9 1617

Posledné 4 číslice z DOT sériového čísla indikujú výrobný termín (týždeň/rok). Žiadne iné rozmery, časové obdobia výroby, alebo dezénové rady nie sú predmetom tejto výmeny.

Continental informoval príslušné národné úrady 14. septembra 2017 a je v kontakte s dealermi pneumatík, ktorí pomáhajú pri zaisťovaní tejto dobrovoľnej výmeny pneumatík.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Test pneumatík PremiumContact 6 bežnými vodičmi
Test pneumatík PremiumContact 6 bežnými vodičmi

Značka Continental pokračuje v testovaní pneumatík PremiumContact 6 s bežnými vodičmi, ktorých našla prostredníctvom svojej fanpage na Facebooku. Mesiac jún prinesol priebežné výsledky dlhodobého testu, ktorý potrvá približne do konca októbra, dokedy by jazdci mali najazdiť aspoň 15.000 kilometrov.

Opatrne za dažďa – hrozí aquaplaning
Opatrne za dažďa – hrozí aquaplaning

Pri zmenšujúcej sa hĺbke dezénu pneumatiky odvádzajú výrazne menej vody. Pri dosiahnutí zákonom stanovenej minimálnej hĺbky dezénu 1,6 mm sa zníži schopnosť odvádzania vody na 50 percent. Pri aquaplaningu nohu zložte z pedála, nehýbte volantom a podľa možností nebrzdite.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!