Bosch sa stal oficiálnym partnerom šampionátu ABB FIA Formuly

29 októbra 2018, 18:50

Piata sezóna šampionátu FBI FIA Formuly E odštartuje s novým sponzorom: pre nasledujúce tri roky bude spoločnosť Bosch oficiálnym partnerom svetovo prvej čisto elektrickej jednosedadlovej pretekárskej série.

Bosch sa stal oficiálnym partnerom šampionátu ABB FIA Formuly

Pre Bosch je toto partnerstvo so šampionátom elektrických vozidiel oveľa viac než len čisté sponzorstvo: ako oficiálny partner má spoločnosť blízko k divákom a svojim zákazníkom. Vo Formule E sú v súčasnej dobe zastúpení všetci hlavní výrobcovia automobilov. Pripojením sa k pretekárskej sérii navyše Bosch pokračuje vo svojej vlastnej tradícii motošportu: dodávateľ technológií a služieb je dlhoročným partnerom DTM (Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft) a tiež zdrojom mnohých prototypov a cestovateľských vozidiel pre seriál majstrovstiev sveta vo vytrvalostných závodoch World Endurance Championship. So vstupom do Formuly E tak spoločnosť završuje svoje aktivity v oblasti automobilových pretekov.

13 pretekov, dvanásť miest, päť kontinentov

S Formulou E sa Bosch zameriava na pretekárske série, ktoré majú celosvetový dosah a ponúkajú atraktívnu technológiu a marketingovú platformu. Preteky prebehnú na okruhoch mestských centier po celom svete. Na začiatku piatej pretekárskej sezóny Formuly E 15. decembra 2018 bude v Saudskej Arábii v štvrti Ad Diriyah pripravených 22 pretekárskych vozidiel s elektrickým pohonom a na logo Bosch tu čaká jeho premiéra na pretekárskej dráhe.

“ Vibrujúce veľkomestá, nadšení fanúšikovia a vozidlá s elektrizujúcim zrýchlením – také emocionálne prostredie je to pravé pre naše aktivity v oblasti pretekania,“ hovorí Clemens K. Krebs, vedúci marketingovej komunikácie obchodnej oblasti Mobility Solutions v spoločnosti Bosch.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!