Najvyhľadávanejšie modely ojazdených áut na Slovensku podľa carVertical v roku 2020

21 januára 2021, 15:43

Táto štúdia vychádza z databáze carVertical a vyhľadávania v nej. Nejde prioritne o najpredávanejšie autá, ale o autá, ktoré sú najviac vyhľadávané v databáze. Výsledný zoznam je založený na percentuálnom podiele reportov histórie populárnych modelov áut – v pomere, v akom sú zastúpené v kompletnom zozname reportov na carVertical. Tento prieskum sa týkal iba ojazdených vozidiel.

carVertical štatistika

Škoda Octavia – 8.20 % zo všetkých reportov histórie vozidiel

Zaslúžené prvé miesto nášho zoznamu, s podielom 8 % zo všetkých výsledkov vyhľadávania, patrí tomuto priestornému a rodinnému autu. Škoda má všetko, čo sa vyžaduje od moderného a trendového vozidla. Cenovo dostupný model, športovým dizajnom však dokáže konkurovať aj iným európskym konkurentom. Servis vozidla sa občas môže zdať ako trošku drahší – záleží na tom, či potrebujete importované náhradné diely. Kraľuje rebríčku najpopulárnejších modelov áut na Slovensku. Obzvlášť vyhľadávané sú vozidlá s rokom výroby 2016, 2017 a 2015.

Volkswagen Passat – 6.29 v % zo všetkých reportov histórie

Passat je priestornejšie vozidlo a oveľa priateľskejšie pre požiadavku prepravy kompletnej rodiny. Najmä ak ho porovnáme v Golfom. Najvyšší dopyt je po vozidlách, vyrobených v rokoch 2016, 2015 a 2017. Práve rok 2017 bol rokom uvedenia na trh nového dizajnu vozidla, predstavili ho v Paríži na Paris Motor Show.

Volkswagen Golf – 4.63 % zo všetkých reportov histórie

Model z roku 2019 bol zvolený za Svetové auto 2019. Nie je ťažké preto uhádnuť, prečo je práve Golf jednou z najčastejších volieb zákazníkov. Najvyhľadávanejšie modely sú roky výroby 2016, 2016 a 2010.

carvertical štatistika

BMW 3 Series (Séria 3) – 3.92% zo všetkých reportov histórie

Vozidlá BMW série 3 takisto kraľujú rebríčku najpopulárnejších modelov v roku 2020, podľa výsledkov databázy carVertical. Najpopulárnejšie modely podľa roku výroby sú ročníky 2006, 2007 a 2008. Ide o piatu a šiestu generáciu tohto elegantného a kompaktného modelu, ktorý aj napriek plynutiu času vyzerá stále tak dobre. Presne ako v deň, kedy bol vyrobený. “Trojková” séria je model, ktorý sa dostal do rebríčka časopisu Car and Driver Top 10, dokonca až neskutočných 22 krát.

Audi A4 – 3.19 % zo všetkých reportov histórie

Top päticu uzatvára Audi A4. Audi síce skóruje v oblasti bezpečnosti, ale má aj preukázateľne vyššiu spotrebu, takže je menej efektívne ako iné modely a verzie v našom zozname. Najvyhľadávanejšie modely sú vozidlá s rokom výroby 2017, 2016 a 2009.

Na záver

Volkswagen patrí jednoznačne medzi najpopulárnejšie modely, ako dokazujú aj vyhľadávania carVertical. Ak zohľadníme umiestnenie Audi a Škoda, ktoré sú takisto členmi koncernu Volkswagen, potom tento gigant obsadil 4 priečky v Top 5. Zaujímavým faktom je aj to, že štyri značky majú nemecký pôvod, čo je považované za synonymum kvality, trvácnosti a výkonu. Vďaka týmto vlastnostiam sú aj ojazdené modely – aj po najazdení tisícok kilometrov – v dobrej kondícii. Tieto autá sú jednoducho vyrábané s láskou a citom pre umenie, hoci aj pri výrobe áut.

Vysoká kvalita, účinnosť a bezpečnosť – týmito charakteristikami by sme mohli definovať popularitu top vozidiel pri výbere zákazníkov zo Slovenska. Ide o modely a značky, ktoré získali mnohé ocenenia. Takisto patria k najbežnejším a najslávnejším modelom vozidiel na Slovensku, čo je len dôkazom dobrého vkusu Slovákov. Každoročne týmto modelom dôverujú milióny zákazníkov a klientov. Nejde však len o populárne a bežné autá, máme na mysli naozaj jedny z najlepších vozidiel na svete.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!