Goodyear uvádza protektory na návesové nákladné pneumatiky pre vysoké zaťaženie

21 júla 2017, 9:47

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh nové teplé protektory záťažových („high load“) pneumatík pre nákladné vozidlá. Reaguje tak na trend čoraz väčšieho rozšírenia pneumatík konštruovaných na vysokú záťaž. Nové protektory sú určené na pneumatiky TreadMax KMAX T HL a TreadMax SP246 HL, v oboch prípadoch v rozmere 385 / 65R22,5.

Pneumatika TreadMax KMAX T HL je protektor nákladnej pneumatiky Goodyear KMAX T HL, ktorú Goodyear vyvinul s cieľom maximálneho predĺženia kilometrového výkonu. Pneumatika TreadMax SP246 HL je protektor pneumatiky Dunlop SP246 HL z radu cestných nákladných pneumatík Dunlop On-Road, ktorú spoločnosť predstavila vlani.

Nové protektory sa vyrábajú v závodoch Goodyear pri použití rovnakých foriem a najnovšej technológie značky Goodyear ako v prípade nových pneumatík. Pri ich výrobe sa využíva rovnaká zmes behúňa a dezén ako pri nových pneumatikách. Vďaka tomu poskytujú rovnaký výkon a kilometrový výkon ako pneumatiky nové.

„Teší nás, že môžeme ponúkať aj protektory nákladných pneumatík Goodyear a Dunlop pre návesy s vysokým zaťažením. Stále viac európskych krajín rozšírilo povolenie maximálneho zaťaženia náprav päťnápravových vozidiel nad dosiaľ štandardnú hranicu 40 ton. Výsledkom je rastúci dopyt prevádzkovateľov autoparkov po nákladných návesových pneumatikách pre vysoké zaťaženie, ktoré zvládnu prepravu nákladu ťažšieho ako 40 ton. Vďaka novým pneumatikám TreadMax KMAX T a TreadMax SP246 High Load im teraz môžeme ponúkať atraktívne a cenovo dostupné uspokojenie týchto ich potrieb,“ povedal Grégory Boucharlat, riaditeľ divízie protektorov spoločnosti Goodyear Dunlop v regióne Európa, Blízky východ a Afrika. „Protektorovanie hrá pri zvyšovaní efektivity prevádzky autoparku úplne zásadnú úlohu, pretože predlžuje životnosť pneumatík. Vďaka novým produktom pre vysokú záťaž môžu teraz autoparky vyžadujúce zaťaženie desať ton na nápravu v záujme ďalšieho zvyšovania hospodárnosti využívať aj protektorované pneumatiky.“

Na protektorovanie návesových nákladných pneumatík TreadMax High Load sa prijíma len najnovšia generácia kostier pneumatík pre vysoké zaťaženie značiek Goodyear alebo Dunlop (napríklad návesovej pneumatiky KMAX T HL, FUELMAX T HL a SP246 HL) v priamom vlastníctve zákazníkov (COC). Možnosti protektorovania nových návesových pneumatík pre vysoké zaťaženie v inom režime než COC výrobca predstaví v priebehu tohto roka. Všetky za tepla protektorované pneumatiky TreadMax vyrába spoločnosti Goodyear vo svojich závodoch vo francúzskom Riome a nemeckom Wittlichu.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Pneumatiky Goodyear obúvali aj historicky prvé ME ťahačov na Slovensku
Pneumatiky Goodyear obúvali aj historicky prvé ME ťahačov na Slovensku

Tribúny SLOVAKIA RINGU v Orechovej Potôni boli cez uplynulý víkend svedkami historicky prvých pretekov ťahačov na svojom okruhu v rámci FIA Majstrovstiev Európy. Na výnimočnom premiérovom podujatí nechýbali ani pneumatiky Goodyear Truck Racing, ktoré už 13- tu sezónu obúvajú v rámci seriálu pretekov všetky ťahače v súboji o prvenstvo.

Goodyear obúva nové modely Jaguar
Goodyear obúva nové modely Jaguar

Spoločnosť Goodyear oznámila, že si ju automobilka Jaguar Land Rover vybrala ako dodávateľa originálnej výbavy pre nové modely Jaguar F-PACE, Land Rover Discovery a Range Rover.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!