Vyhráva na pretekoch, vyhráva v testoch. Dunlop GP Racer D212 víťazom Performance Bikes.

22 augusta 2017, 12:09

Renomovaný magazín Performance Bikes označil najnovšie pneumatiky Dunlop GP Racer D212 za víťaza porovnávacieho testu výrobkov piatich rôznych značiek.

Magazín pneumatiky testoval na veľmi ťažkom britskom okruhu Rockingham Motor Speedway. Pre preverenie ich kvalít si v ňom vybral okruh National Circuit s deviatimi zákrutami, a to kvôli kombinácii miest, na ktorých je nutné intenzívne brzdiť, dlhých roviniek a nasledujúcemu rýchlemu sledu zákrut, na ktorých pneumatiky museli dokázať, ako zvládajú rýchle zmeny smeru jazdy.

Dvaja expertní jazdci pri teste pre redakciu magazínu hodnotili najnovšiu ponuku všetkých piatich značiek pre voľné jazdy na okruhu, a to v hladkom prevedení bez dezénu („slick“). Prvým z nich bol Chris Walker, víťaz svetových pretekov superbikov, druhým John McAvoy, ktorý pre Performance Bikes testuje motocykle na ceste. Obaja skúšobní jazdci v porovnávacom teste vyhodnotili Dunlop ako najúspešnejšiu pneumatiku; najvyššie skóre si odniesla za správanie pri nástupe do zákruty a v priebehu zatáčania. Obaja jazdci pre porovnávací test použili motocykel Kawasaki ZX-10R.

Pneumatiky D212 GP Racer obsahujú niekoľko technológií preverených pri pretekoch, vrátane:
– novej behúňovej zmesi Multi-Tread, ktorá bola namiešaná s cieľom zlepšiť odolnosť, zahrievací čas a najvyššiu priľnavosť;
– revolučného systému NTEC, ktorý zaisťuje optimálnu výkonnosť na ceste alebo na pretekárskom okruhu vďaka jemnému doladeniu tlaku;
– novo vyvinutého profilu pneumatík na predné i zadné koleso, ktorý zlepšuje schopnosť manévrovať, a teda i sebaistotu vodiča.

Do nových pneumatík sa premietli poznatky z profesionálnych pretekárskych pneumatík značky Dunlop radu GP Pro D212, na ktorý sa spoľahol i Michael Dunlop, keď v roku 2013 vytvoril rýchlostný etapový rekord s rýchlosťou 131,2 míľ za hodinu – vyššou, než akú dosiahol na superbiku s hladkými pneumatikami.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Dunlop dodal pre Harley Davidson už desať miliónov pneumatík
Dunlop dodal pre Harley Davidson už desať miliónov pneumatík

Už viac ako 30 rokov spolupracujú dizajnéri značky Dunlop so spoločnosťou Harley-Davidson na vývoji pneumatík, ktoré spĺňajú veľmi prísne požiadavky na výkonnosť pneumatík pre motorky Harley-Davidson.

Nové Dunlop D213 GP Pro – pneumatiky pre víťazov
Nové Dunlop D213 GP Pro – pneumatiky pre víťazov

Dunlop uvádza na trh tretie pneumatiky v hyperšportovom segmente v priebehu posledných šiestich mesiacov. Úplne nové pneumatiky D213 GP Pro vyvinul pre skutočných „profi“ jazdcov ako nástupcu pneumatík D212 GP Pro, ktoré prispievali k víťazstvu v legendárnych pretekoch Isle of Man TT.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!