Goodyear uvádza na trh druhú generáciu celoročnej pneumatiky Vector 4Seasons

13 októbra 2015, 9:48

Spoločnosť Goodyear predstavuje druhú generáciu celoročnej pneumatiky Vector 4Seasons. Novinka vychádza z viac ako tridsiatich rokov skúseností s vývojom celoročných pneumatík i z pripomienok užívateľov stoviek vozidiel originálne vybavených celoročnými pneumatikami, vrátane vozidiel popredných značiek ako Volkswagen, Audi, Fiat, Jeep, Opel, Ford a Renault.

Cenami ovenčená prvá generácia pneumatiky Vector 4Seasons je v predaji na všetkých hlavných európskych trhoch a nastupujúca nová generácie ju bude na nich postupne nahrádzať.

„Uvedenie druhej generácie pneumatiky Vector 4Seasons vychádza z viac ako tridsiatich rokov konštrukčných inovácií a spätnej väzby od vodičov i značiek, ktoré ju využívajú ako originálnu výbavu,” hovorí Alexis Bortoluzzi, Marketing Director EMEA v spoločnosti Goodyear. „Goodyear stojí na čele trhu celoročných pneumatík odvtedy, čo v polovici osemdesiatych rokov prvýkrát vyvinul koncept pneumatík na jazdu v zime i v lete. Stále napĺňame náš vtedajší sľub, že budeme i do budúcnosti ponúkať kvalitnú pneumatiku, s ktorou sa vyhnete starostiam.”

Pneumatika Vector 4Seasons druhej generácie je skonštruovaná tak, aby vyhovela stále hlasnejšiemu volaniu po pohodlnom a jednoduchom riešení od európskych vodičov, ktorí nechcú zakaždým pri zmene ročného obdobia prezúvať pneumatiky. Aktuálny výskum spoločnosti Goodyear ukazuje, že veľký počet zákazníkov v Európe považuje celoročnú pneumatiku za pohodlnú alternatívu pre druhé rodinné vozidlo a že práve na týchto vozidlách je bezproblémové celoročné obutie stále populárnejšie.

Nová Vector 4Seasons bola vyvinutá tak, aby sa vyrovnala s nárokmi na prevádzku v zimných podmienkach a dokázala v nich obstať, a to najmä v oblastiach s miernejšou zimou. Aj keď v nich býva spravidla menej dní s teplotou pod bodom mrazu, musí i tak občas čeliť nepriaznivým podmienkam napríklad v podobe ľahkého snehového poprašku alebo namrznutej vozovky. Goodyear v novej generácii, v porovnaní s doterajším radom, ďalej zlepšil celkovú výkonnosť celoročných pneumatík. Vďaka optimalizovanému usporiadaniu menších, navzájom prepojených segmentov behúňa sú výkonnejšie na zasnežených cestách a vďaka veľkej povrchovej ploche zase na vozovke pokrytej ľadom.

Pretože nie každú zimu sprevádza sneh, Goodyear zapojil do vylepšenej technológie SmartTred pre zmäkčenú zmes najnovšiu polymérovú technológiu a vyšší podiel siliky, aby na rozdiel od predchádzajúcej generácie ďalej zlepšil celkovú výkonnosť pneumatík aj na mokrej vozovke, v roztápajúcom sa snehu a na ľade. Zaradenie hydrodynamických drážok zvyšuje odolnosť proti aquaplaningu na mokrej vozovke a na kašovitom snehu. Nová generácia Vector 4Seasons v porovnaní s predchádzajúcou generáciou poskytuje lepšiu stabilitu a ovládateľnosť aj na suchých cestách, a to vďaka tuhšiemu dezénu a 3D priečnymi drážkami. A konečne, pevný tuhší dezén zaručuje vynikajúcu výkonnosť počas celej životnosti pneumatiky.

„Pri vývoji pneumatiky Vector 4Seasons sme sa usilovali o to, aby dokázala zvládať najnáročnejšie situácie na európskych cestách – teda zimné podmienky, aby bola súčasne i skutočnou celoročnou pneumatikou,” dodáva Alexis Bortoluzzi. „Viacnásobné nezávislé i interné testy dnes potvrdzujú, že si naďalej udržiavame vedúcu pozíciu v úžitkových vlastnostiach pneumatík na snehu a na ľade, ale aj v rozhodujúcej kategórii – na mokrej vozovke; to všetko je v zime v Európe realitou. Zvyšovanie bezpečnosti zákazníkov zostáva pre Goodyear vždy hlavnou prioritou a Vector 4Seasons bude prispievať k tomuto záväzku tým, že na nej zákazníci budú môcť jazdiť a cítiť sa pritom bezpečne počas celého roka.”

Nezávislé testy TUV Süd preukázali, že pneumatika je lídrom na snehu: jej brzdná dráha na zasneženej vozovke je o 12% kratšia ako priemer konkurenčných výrobkov. V rovnakých testoch Vector 4Seasons preukázala o 19% vyššiu trakčnú priľnavosť na snehu a v porovnaní s priemerom svojich konkurentov o 13% kratšiu brzdnú dráhu na zľadovatených cestách.

Pneumatika Goodyear Vector 4Seasons druhej generácie je v maloobchodnom predaji od augusta a chýbajúce rozmery Goodyear doplní v januári 2016. Celkových 43 rôznych veľkostí, vrátane troch modelov dojazdových pneumatík, tak bude k dispozícii na začiatku roku 2016.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!