Ceny ponúkaných ojazdených automobilov začali pomaly klesať

9 februára 2017, 11:39

V januári začala po dlhodobom náraste pomaly klesať cena ojazdených automobilov. Znížila sa na 15.730 eur. Zároveň klesol i počet novo ponúkaných áut o tisíc. Zdrojom pre štatistiky je kontinuálny monitoring trhu, ktorý zabezpečuje AAA AUTO kombináciou analýzy všetkých dostupných inzerátov, konkurencie a vlastných výkupných aj predajných dát.

„Januárové štatistiky so sebou prinášajú zmeny v počte novo ponúkaných jazdeniek na trhu. Zákazníci sa finančne spamätávajú z vianočných sviatkov a pomaly sa pripravujú na dovolenky v novom roku, preto sa nedostáva do obehu toľko vozidiel,“ komentuje situáciu na trhu generálna riaditeľka AAA AUTO Karolína Topolová. Celkom bolo v januári inzerovaných 43-tisíc vozidiel.

Ponuka ojazdených vozidiel sa naprieč jednotlivými slovenskými krajmi výrazne líši. Najviac vozidiel je už dlhodobo dostupných v Trenčianskom kraji(12.274), v ktorom boli vozidlá zároveň i najdrahšie, priemerná cena dosahuje 30.772 eur. Z najmenšieho počtu vozidiel mohli naopak vyberať obyvatelia Prešovského kraja. V ponuke bolo 3.155 áut za druhú najnižšiu priemernú cenu 7.811 eur. Najlacnejšie autá ponúkali predajcovia v Košickom kraji, a to za 7.319 eur. V Bratislavskom kraji sú jazdenky ponúkané v priemere za 13.806 eur.

Oproti minulému mesiacu sa znížil priemerný vek inzerovaných vozidiel na 7,9 rokov. V porovnaní s Českou republikou sú ponúkané vozidlá o takmer 10 mesiacov mladšie. Taktiež nájazd kilometrov je v porovnaní s Českom nižší o takmer 12.000. No na slovenskom trhu oproti minulému mesiacu mierne stúpol (o 2.343, na 143.272km).

Začiatok nového roka priniesol i zmeny v rebríčku desiatich najčastejšie inzerovaných jazdeniek na slovenskom trhu. Najpopulárnejším ojazdeným autom i naďalej zostáva Škoda Octavia. „No, prekvapením sa pre nás stalo umiestnenie Audi Q5, ktoré sa dostalo na 10. miesto, pričom v minulom mesiaci bolo na mieste číslo 36. Výrazne poskočilo i BMW 5 zo štrnásteho miesta na deviate a Škoda Superb zo siedmeho na druhé. Takéto premeny nie sú veľmi časté. Môže to čiastočne súvisieť s dopytom po kvalitnejších a bezpečnejších vozidlách,“ vysvetľuje Topolová.

Tlačová správa AAA Auto

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

AAA AUTO oslavuje 25 rokov na trhu
AAA AUTO oslavuje 25 rokov na trhu

Pred 25 rokmi začala spoločnosť AAA AUTO ponúkať motoristom ojazdené vozidlá v Českej republike. Počas svojej existencie obslúžila už 1,9 milióna zákazníkov výkupu a predaja a tento rok na jeseň plánuje atakovať hranicu dvoch miliónov. V priebehu štvrťstoročia firma rapídne rozšírila sieť svojich pobočiek na súčasných 40 v štyroch krajinách strednej a východnej Európy, kde zamestnáva celkom 2.300 ľudí. Prostredníctvom exportu […]

AAA AUTO s novým rokom znižuje ceny ojazdených áut až o 3.500€
AAA AUTO s novým rokom znižuje ceny ojazdených áut až o 3.500€

Začiatok každého nového roka je v znamení zliav a výpredajov. Nielen v prípade elektroniky alebo odevov, ale tiež aj u predajcov automobilov. Najväčší predajca ojazdených automobilov u nás, spoločnosť AAA AUTO, vstupuje do nového roka s veľkou výpredajovou akciou so znížením cien až o 3.500€. Spoločnosť tak chce odštartovať ďalšiu úspešnú sezónu, v ktorej plánuje predať minimálne o 10 % automobilov viac ako v minulom roku.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!