AAA AUTO oslavuje 25 rokov na trhu

6 februára 2017, 8:48

Pred 25 rokmi začala spoločnosť AAA AUTO ponúkať motoristom ojazdené vozidlá v Českej republike. Počas svojej existencie obslúžila už 1,9 milióna zákazníkov výkupu a predaja a tento rok na jeseň plánuje atakovať hranicu dvoch miliónov. V priebehu štvrťstoročia firma rapídne rozšírila sieť svojich pobočiek na súčasných 40 v štyroch krajinách strednej a východnej Európy, kde zamestnáva celkom 2.300 ľudí. Prostredníctvom exportu AAA AUTO rozšírilo svoju pôsobnosť i do západnej Európy.

1

Názov a značka spoločnosti AAA AUTO vznikol v deväťdesiatych rokoch kvôli radeniu firiem v telefónnych zoznamoch a katalógoch firiem podľa abecedy. Marketingovú technikou s tromi „A“ v názve neskôr prevzalo množstvo spoločností, ako napríklad taxislužby, obchodníci s realitami alebo spotrebným tovarom. V roku 2012 AAA AUTO obnovilo predaj pod ikonickou značkou Mototechna. O necelé dva roky neskôr vznikla značka Mototechna Premium, kde zákazníci nájdu prémiové vozidlá rôznych značiek, ako je napríklad hybridný Fisker Karma alebo terénny kabriolet Mercedes-Benz G500. Mototechna predala od svojho znova uvedenia na trh cez 30.000 áut.

Míľniky spoločnosti AAA AUTO v priebehu 25 rokov na trhu:

tabulka

Tlačová správa AAA Auto

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

V Košiciach otvára Mototechna novú prevádzku
V Košiciach otvára Mototechna novú prevádzku

AAA AUTO otvára v Košiciach novú prevádzku Mototechny, ktorá sa sústredí na predaj áut s nízkym vekom a počtom najazdených kilometrov. Zákazníci si budú môcť vyberať zo 40 áut. Aktuálne sú na prevádzke ihneď k odberu zánovné vozidlá trinástich značiek.

Najdrahšie ojazdené autá spomedzi susedných krajín kupujú Slováci
Najdrahšie ojazdené autá spomedzi susedných krajín kupujú Slováci

Slováci chcú v inzercii za ojazdené vozidlo takmer o polovicu viac ako Česi. Minulý rok ponúkal trh jazdeniek na Slovensku viac ako pol milióna áut, pričom na Slovensku, v Českej republike, v Poľsku a v Maďarsku to bolo celkom 4.292.000 automobilov.

Spoločnosť AAA Auto je v prvých troch kvartáloch druhým najväčším predajcom áut po Škoda Auto
Spoločnosť AAA Auto je v prvých troch kvartáloch druhým najväčším predajcom áut po Škoda Auto

Skupina AAA AUTO dosiahla so 69.000 predanými automobilmi nový „pokrízový“ rekord a  priblížila sa číslam z roku 2007, kedy tesne pred nástupom celosvetovej recesie predala 80.000 áut. Behom prvých deviatich mesiacov predalo štrnásť slovenských pobočiek takmer rovnaký počet osobných vozidiel ako Škoda Auto, ktorá predala len o 341 áut viac a na Slovensku dlhodobo vedie v predajoch nových vozidiel. […]

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!