Značka IVECO zdvojnásobila svoju prítomnosť na Európskom pohári ťahačov 2017

17 mája 2017, 9:21

Značka IVECO má na Európskom pohári ťahačov FIA 2017 dvojnásobné zastúpenie. Team Schwabentruck reprezentuje značku IVECO už osem rokov a v tomto roku sa s pretekárskym vozidlom Stralis rozhodol súťažiť aj Team Hahn, majster šampionátu z roku 2016, ktorý bude v roku 2017 obhajovať titul s vozidlom IVECO.

Značka IVECO zdvojnásobí svoju prítomnosť na Európskom pohári ťahačov 2017

Pierre Lahutte, prezident značky IVECO, sa vyjadril: „Rozhodli sme sa pre 100% účasť na šampionáte s dvoma veľmi súťaživými tímami, ktoré budú pretekať vo farbách značky IVECO. Sme hrdí na to, že naše vozidlá budú súčasťou vzrušujúceho sveta pretekov, ktoré pritiahnu zrak našich zákazníkov z celej Európy. Táto cenná príležitosť poslúži na predstavenie neuveriteľnej výkonnosti našich nákladných vozidiel na okruhoch, ktoré otestujú hranice motorov a mechaniku vozidiel. Náročné podmienky sú navrhnuté tak, aby umožnili testovať trvanlivosť vozidiel a spoľahlivosť súčiastok používaných pri výrobe týchto nákladných vozidiel.“

Značka IVECO poskytuje podporu pre Team Schwabentruck s dvoma modelmi Stralis určenými na pretekanie. Nemecký pretekár Gerd Körber, trojnásobný šampión Európskeho pohára ťahačov (1996, 2001 a 2003), a jeho tímový kolega Markus Altenstrasser budú jazdiť na 5,5-tonovom pretekárskom nákladnom vozidle Stralis 440 E 56 XP-R s motorom IVECO Cursor 13 s impozantným výkonom 1.150 konských síl. Vozidlá sú špeciálne skonštruované a vybavené tak, aby dosahovali maximálnu rýchlosť 160 km/hod. stanovenú predpismi pre preteky.

Team Hahn bol založený v roku 1996 a vodič Jochen Hahn v ňom v roku 1999 nahradil svojho otca. Jochen a Team Hahn prvýkrát zažili slávu v roku 2011 a získali tri celkové víťazstvá za sebou, druhé miesto v roku 2014, tretie umiestnenie na stupni víťazov v roku 2015 a počas minulého ročníka sa opäť postavili na prvé miesto. Team Hahn bude tiež súťažiť s pretekárskym nákladným vozidlom Stralis 440 E 56 XP-R.

Pri príprave na prvé kolo v Rakúsku sa oba tímy zúčastnili oficiálneho testu FIA na okruhu v českom Moste, kde testovali najnovšie vymoženosti svojich vozidiel a nové motory.  Oba tímy IVECO plne využili tento prvý intenzívny test na kontrolu celkovej funkčnosti vozidiel s osobitným zameraním na výkonnosť nových motorov.

Európsky pohár ťahačov FIA 2017 - IVECO
Európsky pohár ťahačov FIA 2017

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

SKF je OE dodávateľom kolesových ložísk pre Iveco
SKF je OE dodávateľom kolesových ložísk pre Iveco

SKF prináša inovatývnu sériu ložísk vyvinutých technológiemi pre nízke trenie. Pre vyššie uvedené aplikácie akurát ponúká kompletné riešenie pre zadné nápravy v OE aj pre aftermarket. V spoluprácii s Iveco SKF vyvinulo ložisko obsiahnuté v sade VKBA 5460.

Závod značky IVECO v Madride dosiahol zlatú úroveň v rámci programu World Class Manufacturing
Závod značky IVECO v Madride dosiahol zlatú úroveň v rámci programu World Class Manufacturing

Závod značky IVECO v španielskom Madride je prvým výrobným závodom skupiny CNH Industrial, ktorému sa podarilo dosiahnuť zlatú úroveň v programe World Class Manufacturing (WCM) – jeden z najvyšších svetových štandardov výrobného priemyslu pre integrované riadenie výrobných závodov a procesov. Vďaka tomuto úspechu je závod odteraz najvyššie hodnotená prevádzka z hľadiska dokonalosti výroby spomedzi 64 prevádzok […]

IVECO a Lannutti podpísali jednu z najvýznamnejších európskych zmlúv v kamiónovej prepravy
IVECO a Lannutti podpísali jednu z najvýznamnejších európskych zmlúv v kamiónovej prepravy

Na tlačovej konferencii IVECO, ktorá sa konala minulú stredu v Talianskom Arese, bola podpísaná významná dohoda medzi spoločnosťou IVECO a Lannutti Group, ktorá je talianskym lídrom v oblasti integrovanej logistiky. Túto dohodu podpísali Pierre Lahutte, prezident značky IVECO a Valter Lannutti, prezident skupiny Lannutti Group.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!