Časopis Autozeitung zvolil za víťaza svojho prvého testu novú pneumatiku WinterContact TS 860

3 októbra 2016, 16:54

Nová pneumatika Continental WinterContact TS 860 vstúpila so svojím prvým testom zimných pneumatík, ktorý dnes zverejnil časopis Autozeitung, úspešne do nadchádzajúcej sezóny.

Pred výrobkom na druhom mieste pritom dosiahla výrazný náskok 25 bodov a tretí v poradí predbehla dokonca o 34 bodov. Časopis Autozeitung sumarizuje: wintercontact-ts-860-tire-imageNová pneumatika Conti TS 860 je špičková.“ Novej zimnej pneumatike sa tak podaril pôsobivý debut a bez prerušenia pokračuje v úspešnej sérii svojej predchodkyne, pneumatiky ContiWinterContact TS 850.

Odborníci z Kolína testovali 12 zimných a celoročných pneumatík s rozmerom 205/55 R 16 od európskych, amerických a ázijských výrobcov. Na pneumatikách sa testovalo celkovo 18 kritérií. Ich vlastnosti sa pritom hodnotili nielen na snehu, ale aj na mokrej a suchej vozovke. Nová pneumatika WinterContact TS 860 obsadila v hodnoteniach na zasneženej, ako aj mokrej trati popredné miesta, na suchej vozovke sa s výrazným náskokom stala najlepšou zimnou pneumatikou. „Veľmi silná na snehu, špička na vode a efektívna,“ toľko vyjadrenie redaktorov v rámci celkového hodnotenia. Takisto vyzdvihli nízky valivý odpor, ako aj vyváženosť konštrukcie na najvyššej úrovni.

2016-09-21-gallery-winter-fahrszenen-2016-1

Pneumatika ContiWinterContact TS 860 prichádza na trh túto sezónu a nahrádza svoju úspešnú predchodkyňu, pneumatiku WinterContact TS 850. Prémiová zimná pneumatika navrhnutá na používanie v strednej a západnej Európe je dostupná v rámci distribučnej siete okamžite; ponuka bude predbežne zahŕňať 36 produktov s 21 rôznymi rozmermi pre disky s priemerom 14 až 17 palcov, na rok 2017 je potom naplánovaných minimálne ďalších 20 verzií. Z hľadiska štítkov na označovanie pneumatík v EÚ nová zimná pneumatika Continental dosiahla hodnotu C, pokiaľ ide o valivý odpor, a hodnotu B, pokiaľ ide o priľnavosť na mokrej vozovke.

2016-09-21-gallery-winter-fahrszenen-2016-4

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

SportContact 6 víťazom testu magazínu evo na rok 2016
SportContact 6 víťazom testu magazínu evo na rok 2016

Pneumatika SportContact 6 od spoločnosti Continental debutovala v rámci testov 19″ pneumatík vo Veľkej Británii, kde sa v tohtoročnom teste letných pneumatík mesačníka evo umiestnila na prvej pozícii. V tomto teste letných pneumatík magazínu evo pneumatika SportContact 6 od spoločnosti Continental súperila s 8 konkurenčnými letnými pneumatikami s rozmerom 235/35 R19. Víťazstvo v teste preukázalo […]

V létě nehustěte na maximální doporučený tlak
V létě nehustěte na maximální doporučený tlak

Tlak v pneumatice roste a klesá o 0,1 atmosféry při změně teploty o 10 °C, tj. pokud jste pneumatiky naposledy dohušťovali na jaře při teplotě kolem 10 °C, je pravděpodobné, že při letních 30 °C bude tlak v nich větší o 0,2 atmosféry. Teplota na slunci však často přesahuje hranici 30 °C, nezřídka se setkáme […]

Jízdní podmínky – proč na ně brát ohled při výběru pneumatiky
Jízdní podmínky – proč na ně brát ohled při výběru pneumatiky

Pneumatiky se nedělí pouze na letní a zimní. Dále je třeba rozlišovat mezi pneumatikami určenými pro sportovní jízdu, ekologickou jízdu, pneumatikami pro auta s pohonem 4×4 apod. V případě, že vozem jezdíte převážně po dálnicích, přičemž preferujete „sportovní“ styl jízdy, je vhodné sáhnout v pneuservisu namísto po „obyčejných“ pneumatikách po těch sportovních. Tento typ pneumatiky […]

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!