Pneumatiky Continental vyhrávajú test odborných časopisov

10 októbra 2016, 16:59

Pneumatika WinterContact TS 850 P je so svojím vysoko kvalitným vyvážením víťazom testu odborného časopisu „auto motor und sport“ a u časopisu AutoBild bodovala nová zimná pneumatika WinterContact TS 860.

Špecializovaný magazín auto motor und sport dnes zverejnil svoj test zimných pneumatík na rok 2016. Odborníci zo Stuttgartu preverili od A do Z desať profilov s rozmerom 215/60 R17 H/V pre SUV na testovacom vozidle Opel Mokka. Pneumatika WinterContact TS 850 P sa so svojou vyváženosťou na najvyššej úrovni prepracovala na pozíciu víťaza testu a ako jediná z testovacieho pelotónu získala najvyššie hodnotenie „veľmi odporúčaná“. Experti to v prípade novovyvinutej pneumatiky z Hannoveru potvrdili slovami „vynikajúce vlastnosti v zime a za mokra, ako aj príkladné hodnoty, pokiaľ ide o trakciu a brzdné vlastnosti“. Prémiová zimná pneumatika zapôsobila okrem toho aj najnižším valivým odporom. Tým sa potvrdzuje skutočnosť, že vývojárom pneumatík z koncernu Continental sa pri modeli WinterContact TS 850 P podarilo vyriešiť typické pretrvávajúce konflikty cieľov medzi vlastnosťami v zime a za mokra, ako aj valivým odporom na najvyššej úrovni.

A zároveň sa ukazuje, že minimálne prémiové zimné pneumatiky od koncernu Continental nemusia mať v súčasnosti automaticky vyšší valivý odpor ako prémiové letné pneumatiky. Testovaný rozmer pneumatík 215/60 R17 H/V sa hodí pre množstvo vozidiel z neustále rastúceho segmentu SUV a crossoverov, ako sú Audi Q3, BMW X3, Volvo XC 70, VW Tiguan a Mercedes GLA.

Pneumatika WinterContact TS 850 P je spoločne s modelom WinterContact TS 850 P SUV pre túto zimu dostupná vo viac ako 120 rozmeroch v rozsahu od 16 do 20 palcov. Portfólio zimných pneumatík koncernu Continental dopĺňa nováčik WinterContact TS 860, ktorý taktiež úspešne odštartoval zimnú testovaciu sezónu 2016 a ponúka sa vo viac ako 35 verziách v rozsahu od 14 do 17 palcov.

 

Boli tiež zverejnené výsledky prvej fázy veľkého testu zimných pneumatík časopisu AutoBild 2016. Odborníci z Hamburgu sústredili svoju pozornosť na 50 modelov pneumatík s rozmerom 205/55 R16. Už pri prvých testoch redakcia vyradila 23 pneumatík s príliš dlhými brzdnými dráhami na mokrej vozovke a na snehu. Na prvom mieste sa pritom ocitol nováčik: Pneumatika WinterContact TS 860 od spoločnosti Continental sa pri kombinovanej brzdnej dráhe na vode a snehu zaskvela najkratšou celkovou brzdnou dráhou. Pri tom sa spočítavali brzdné dráhy na vode z rýchlosti 80km/h a na snehu z rýchlosti 50km/h, na základe čoho sa získal prehľad o bezpečnostne relevantných vlastnostiach pneumatík. 27 pneumatík s veľmi dobrými a dobrými brzdnými vlastnosťami sa kvalifikovalo do ďalších testov na zasneženej, mokrej a suchej vozovke. Kompletná správa z testu bude zverejnená v čísle 40 dňa 7. októbra 2016.

Okrem novej pneumatiky WinterContact TS 860 sa do ďalšieho kola kvalifikovalo šesť ďalších pneumatík z koncernu Continental, čo podčiarkuje silnú orientáciu Hannoverčanov na bezpečnosť. Do tejto skupiny patria MS plus 77 od spoločnosti Uniroyal, Speed-Grip 2 od spoločnosti Semperit, Altimax Winter Plus od spoločnosti General Tire, Polaris 3 od spoločnosti Barum, Sibir Snow MP 92 od spoločnosti Matador, ako aj Winter-Jet 2 od spoločnosti Mabor.

Redakcia magazínu AutoBild testuje každý rok 50 modelov pneumatík, z ktorých väčšinu vyradí už v prvej fáze testu. Do druhej fázy sa dostanú iba tie najlepšie pneumatiky a preveria sa v mnohých ďalších kategóriách. K čitateľom sa detailný prehľad vlastností pneumatík dostane iba v prípade týchto pneumatík. Rozmer pneumatík 205/55 R 16 testovaný v tomto roku patrí medzi najpredávanejšie na trhu, testovacím vozidlom bol VW Golf.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!