Nová pneumatika PremiumContact 6 bude predstavená začiatkom roka 2017

21 novembra 2016, 16:00

Nová pneumatika PremiumContact 6 bude k dispozícii u predajcov pneumatík začiatkom budúceho roka v širokej škále rozmerov. Táto nová pneumatika bude postupne nahrádzať svojich úspešných predchodcov, ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5.

Tie sa vynikajúco predávali v rámci trhov s originálnym vybavením a náhradnými dielmi. Pre samotných výrobcov automobilov spoločnosť Continental dodala približne 400 rozličných špecifikácií originálneho vybavenia.

Dnes, v dostatočnom predstihu pred oficiálnym uvedením výrobku, podstupuje schvaľovacie skúšky u výrobcov vozidiel na celom svete okolo 70 prototypov pneumatík. „S novou pneumatikou PremiumContact 6 sme sa snažili prekonať medzeru medzi pneumatikami pre vozidlá sedan s vysokým komfortom jazdy a pneumatikami pre športové vozidlá,“ vysvetľuje Catarina Silva, produktová manažérka spoločnosti Continental pre oblasť EMEA. „Preto sme spojili rozsiahle skúsenosti získané za 145 rokov vývoja pneumatík s komplexnými znalosťami asistenčných systémov vodiča našej skupiny Automotive Group, aby sme splnili vysoké očakávania našich zákazníkov.“

V rámci novej pneumatiky PremiumContact 6 sa nemecký výrobca pneumatík usiloval splniť neustále sa zvyšujúce požiadavky v oblasti kvality jazdy, presnej odozvy riadenia, maximálnej bezpečnosti a environmentálnych vlastností v podobe jedného výrobku. Na dosiahnutie tohto cieľa prišli konštruktéri s novými zmesami, inovatívnym dezénom, ktorý si prepožičal pár trikov od špičkovej pneumatiky SportContact 6 od spoločnosti Continental, ako aj pružnou geometriou pneumatík, ktorá ponúka vysokú kvality jazdy. Výsledkom je výrobok poskytujúci o 15 percent lepší handling, valivý odpor, životnosť a kvalitu jazdy v porovnaní so svojím predchodcom.

Na začiatku sezóny letných pneumatík v roku 2017 bude k dispozícii okolo 70 rozmerov novej pneumatiky PremiumContact 6,“ hovorí Silva. „S priemermi ráfikov od 16 do 21 palcov dokážeme pokryť veľkú časť dopytu vodičov. V prípade šírky budú k dispozícii rozmery od 195 mm do 275 mm. Pomer bude predstavovať od 65 do 40 percent, vďaka čomu opäť pokryjeme veľkú časť trhu, pričom najvyššie povolené rýchlosti dosahujú až 300 km/h.

S novou pneumatikou PremiumContact 6 sa spoločnosť Continental sústreďuje na segment trhu, ktorý Silva definuje ako „pneumatiky pre osobné a ľahké úžitkové vozidlá s intenzívnym zameraním na bezpečnosť, optimalizovaný handling a vysokú kvality jazdy pre strednú a vyššiu triedu.“ Výrobcovia aj vodiči vozidiel tieto vlastnosti považujú čoraz viac za samozrejmosť, aby pneumatiky spĺňali všetky technické a spoločenské požiadavky individuálnej mobility v novom tisícročí. Silva zhŕňa: „Spolu s našou angažovanosťou ako partnera kampane Stop the Crash organizácie Global NCAP s novou pneumatikou PremiumContact 6 prezentujeme našu snahu o dosiahnutie ideálnej rovnováhy medzi bezpečnosťou, komfortom a udržateľnosťou na tej najvyššej úrovni.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Continental: Pár tipov ako na zimné pneu
Continental: Pár tipov ako na zimné pneu

Príprava na zimnú motoristickú sezónu sa nerovná iba kúpu ľubovoľných zimných pneumatík. Medzi jednotlivými modelmi pneumatík sú veľké kvalitatívne rozdiely (pri výbere sa odporúča riadiť výsledky odborných magazínov či auto-moto klubov). Veľký vplyv na to, ako sa pneumatika vysporiada so zimnými podmienkami, má aj pravidelná údržba zo strany vodiča.

Čitatelia časopisu Sport Auto volia Continental za najlepšiu značku zimných a letných pneumatík
Čitatelia časopisu Sport Auto volia Continental za najlepšiu značku zimných a letných pneumatík

V rámci voľby čitateľov „Best Brand 2016″ odborného časopisu Sport Auto bola spoločnosť Continental cca 17 000 účastníkmi s viac než 50 percentami hlasov, tak ako v posledných troch rokoch, zvolená za najlepšiu značku zimných pneumatík. Aj v kategórii letných pneumatík obsadila prémiová značka pneumatík z Hannovera s viac než 55 percentami hlasov prvé miesto […]

Continental WinterContact TS 860 víťazí v teste zimných pneumatík časopisu Auto Express
Continental WinterContact TS 860 víťazí v teste zimných pneumatík časopisu Auto Express

Vo svojom debute testu zimných pneumatík vo Veľkej Británii si pneumatika Continental WinterContact TS 860 zaistila od popredného britského automobilového týždenníka Auto Express vytúžené ocenenie a stala sa víťazom testu zimných pneumatík za rok 2016.

Zimné značenie – Ako spoznáte dobrú zimnú pneumatiku?
Zimné značenie – Ako spoznáte dobrú zimnú pneumatiku?

V spolupráci s firmou Barum Continental Vám poradíme, ako sa orientovať v označení pneumatík.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!