Continental WinterContact TS 860 víťazí v teste zimných pneumatík časopisu Auto Express

24 októbra 2016, 16:05

Vo svojom debute testu zimných pneumatík vo Veľkej Británii si pneumatika Continental WinterContact TS 860 zaistila od popredného britského automobilového týždenníka Auto Express vytúžené ocenenie a stala sa víťazom testu zimných pneumatík za rok 2016.

V teste zimných pneumatík získavajú ocenenia tí najlepší z najlepších na trhu zimných pneumatík, proti sebe pritom stoja najinovatívnejšie výrobky určené pre toto chladné ročné obdobie. Kritériami testovania sú vynikajúce jazdné vlastnosti, kvalita, bezpečnosť a atraktivita. Mnoho fanúšikov automobilov sa pri najbližšej kúpe spolieha na názor odborného časopisu. Časopis Auto Express svoje rozhodnutie týkajúce sa pneumatiky ContiWinterContact TS 860 odôvodnil takto: „Novápneumatika značky Continental ponúka tú najlepšiu zmes dezénu pre mokrú i suchú vozovku, ako aj efektívnu spotrebu pohonných hmôt. Zaisťuje bezpečnosť na snehu a ukazuje vynikajúce výkon na mokrých a suchých vozovkách – presne v takých podmienkach, aké prevažujú na cestách vo Veľkej Británii v zimnom období.“

Scott Benbow, Product Marketing Manager spoločnosti Continental UK, potvrdzuje: „Za posledné štyri roky pneumatika ContiWinterContact TS 850 zvíťazila vo viac ako 47 porovnateľných testoch európskej odbornej tlače, automobilových klubov a spotrebiteľských organizácií. Dodnes je preto najúspešnejšou zimnou pneumatikou spoločnosti Continental. Ocenenie novej pneumatiky WinterContact TS 860 len potvrdzuje jej postavenie nemeckého špecialistu pre zimné obdobie a dokazuje, že prostredníctvom svojej palety výrobkov sme na správnej ceste a plníme si povinnosť neustále zlepšovať výkonnosť svojich zimných pneumatík.“

Našou najvyššou prioritou pri vývoji je bezpečnosť a komfort jazdy. Najnovšia pneumatika WinterContact TS 860 spĺňa tieto požiadavky svojimi parametrami na celej čiare. Pri brzdení na mokrej vozovke má pneumatika o päť percent kratšiu brzdnú dráhu ako jej úspešný predchodca, pneumatika ContiWinterContact TS 850. Brzdná dráha na ľade je kratšia o štyri percentá, okrem toho má pneumatika lepšiu ovládateľnosť na snehu, priľnavosť na snehu a komfort jazdy. Z hľadiska kilometrového výkonu a valivého odporu je na tom pneumatika ContiWinterContact TS 850 podobne ako jej predchodca.

Pokrok je možný najmä vďaka kombinácii novej zmesi behúňa s novovyvinutým dizajnom profilu. Zmes „Cool Chili“ má vysoký podiel kremičitých látok, ktoré vďaka svojim vynikajúcim tlmiacim vlastnostiam skracujú brzdnú dráhu aj na mokrej vozovke. Veľmi flexibilná polymérová matrica výrazne zlepšuje priľnavosť na všetkých typoch povrchov vozovky v zimnom období a prispieva tak k lepšiemu záberu. Nové sú aj špeciálne vysokovýkonné živice, ktoré udržiavajú zmes pneumatiky flexibilnú aj pri nízkych teplotách a skracujú tak brzdnú dráhu na mokrej, zľadovatenej a zasneženej vozovke.

Aby sa dalo účinne brzdiť aj na zľadovatených vozovkách, vyvinuli inžinieri spoločnosti Continental takzvanú technológiu „Liquid Layer Drainage“. Pri brzdení na ľade sa pod dezénom vytvára vodný film, ktorý výrazne znižuje kontaktnú plochu pneumatiky s vozovkou. Vďaka novej technológii – dodatočnému systému kanálikov na odvádzanie vody vyformovaného do bloku dezénu – sa voda odvádza rýchlejšie ako doteraz, takže sa brzdná dráha na zľadovatenej vozovke skráti.

Na smerovom dezéne v tvare V je nová aj technológia „SnowCurve“ so svojou 3D štruktúrou drážok dezénu. Vďaka dodatočnej drážke v dezénovom bloku sa zvyšuje priľnavosť na snehu, ktorý sa natlačí do dezénových drážok a zabezpečí tak lepšiu priľnavosť a lepší záber na zasneženej vozovke.

Nová pneumatika WinterContact TS 860 spoločnosti Continental bude dostupná v predajniach na jeseň 2016. Najprv bude v ponuke 36 druhov s 21 rozmermi pre ráfiky v rozmedzí od 14 do 17 palcov. V európskom hodnotení pneumatík dosahuje nová zimná pneumatika Continental hodnotenie C pre valivý odpor a B pre priľnavosť na mokrej vozovke.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Pneumatika WinterContact TS 850 P spoločnosti Continental dvakrát ohodnotená ako „vzorová“
Pneumatika WinterContact TS 850 P spoločnosti Continental dvakrát ohodnotená ako „vzorová“

V testoch zimných pneumatík sesterských časopisov magazínu AutoBild „sportscars“ a „allrad“, ktoré boli dnes zverejnené, získala pneumatika WinterContact TS 850 P v dvoch rôznych rozmeroch od redakcie testov najlepšiu známku „vzorová“.

Pneumatiky Continental vyhrávajú test odborných časopisov
Pneumatiky Continental vyhrávajú test odborných časopisov

Pneumatika WinterContact TS 850 P je so svojím vysoko kvalitným vyvážením víťazom testu odborného časopisu „auto motor und sport“ a u časopisu AutoBild bodovala nová zimná pneumatika WinterContact TS 860.

Časopis Autozeitung zvolil za víťaza svojho prvého testu novú pneumatiku WinterContact TS 860
Časopis Autozeitung zvolil za víťaza svojho prvého testu novú pneumatiku WinterContact TS 860

Nová pneumatika Continental WinterContact TS 860 vstúpila so svojím prvým testom zimných pneumatík, ktorý dnes zverejnil časopis Autozeitung, úspešne do nadchádzajúcej sezóny.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!