Dunlop sa chystá nadviazať na úspech minulého roka

7 marca 2017, 10:39

Značka Dunlop si pripomína svoje športové úspechy v roku 2016 tým, že vo svojom stánku na Geneva Motor Show vystavuje vozidlo Aston Martin Vantage GTE, ktoré triumfovalo na minuloročných Majstrovstvách sveta endurance FIA (FIA World Endurance Championship; WEC).

V prvej sezóne spolupráce s tímom Dunlop Motorsport získala stajňa Aston Martin Racing na WEC dva tituly. Nicki Thiim a Marco Sørensen vyhrali pohár FIA World Endurance Cup v kategórii GT a vodiči a celý tím si vlani zabezpečili trofej FIA World Endurance Trophy for GTE Pro Teams.

Aston Martin sa pri výbere pneumatík rozhodol zmeniť partnera a prešiel k značke Dunlop, aby získal konkurenčnú výhodu pred novým GT tímom značky Ford a zavedenými endurance tímami značiek Ferrari a Porsche.

Podľa šéfa tímu Aston Martin Paula Howarth bol prechod kľúčovým faktorom úspechu a pretrvávajúcich výsledkov tímu v roku 2016: „Dunlop je vzorný, dodáva nám stálych mechanikov a po každých pretekoch alebo skúške vykonáva hĺbkovú analýzu. Na špeciálne zriadenú horúcu linku mu môžeme volať nonstop. Pri skúšobnom programe som spolupracoval so všetkými hlavnými výrobcami pneumatík a pri nadväzovaní vzájomného vzťahu boli vždy nejaké prekážky, ale v prípade Dunlop to neplatí.“

Výkonný riaditeľ Dunlop Motorsport Europe Xavier Fraipont uviedol, že sa Dunlop zameral na sezónu 2017 veľmi skoro: „To, že sme hneď v prvom roku partnerstva s Aston Martin získali dva tituly, bol slušný výkon, ale na oslavy sme nemali moc času, pretože sme hneď deň po záverečných pretekoch odštartovali skúšobný program pre sezónu 2017.“

Značku Dunlop si vybrali tiež víťazi FIA World Endurance Championship v kategóriách LMP1 Privateer (Rebellion) a LMP2 (Alpine). V oboch triedach prototypov Dunlop očakáva v roku 2017 obrovský výkonnostný skok zvlášť potom, čo nové predpisy pre kategóriu LMP2 umožnili konštrukciu výkonnejších vozidiel s dodatočným aerodynamickým prítlakom. To pre výrobcu pneumatík predstavuje veľkú výzvu, pretože základným predpokladom úspechu pri pretekoch je vysoká odolnosť a stabilita

Dunlop skúša v Sakhir (Bahrajn), Sebringu (USA), Aragónsku (Španielsko) a na okruhu Paula Ricarda (Francúzsko) už od konca sezóny 2016. Kombinácia nových pravidiel a úplne novej špecifikácie pneumatík Dunlop pri skúškach najnovším vozidlám triedy LMP2 priniesla okruhové časy blízke rýchlosti, ktorú dosahovali technicky najvyspelejšie vozidlá kategórie LMP1 s predným pohonom iba pred štyrmi sezónami.
Tohtoročná sezóna FIA World Endurance Championship začne na okruhu v Silverstone (Spojené kráľovstvo) 16. apríla.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Dunlop RoadSmart III SC novo aj pre skútre
Dunlop RoadSmart III SC novo aj pre skútre

Značka Dunlop oznamuje, že sa na základe úspechov najnovších pneumatík Dunlop Roadsmart III v nezávislých testoch rozhodla rozšíriť vysoko hodnotený rad aj o nový variant skonštruovaný špeciálne pre rastúci trh prémiových športovo turistických skútrov.

Test nových pneumatík Dunlop
Test nových pneumatík Dunlop

Spoločnosť Dunlop oznámila, že jej rešpektované pretekárske pneumatiky GP Racer D211, spôsobilé aj pre prevádzku na bežných komunikáciách, budú začiatkom budúceho roka nahradené úplne novým výrobkom. Pred prijatím tohto rozhodnutia podrobila novinku extrémne náročnému certifikačnému a testovaciemu programu, ktorý zahŕňal aj vystúpenie na najťažších svetových pretekoch! Pri vývoji novej pneumatiky si Dunlop ako hlavný cieľ […]

Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 víťazmi najnovších testov zimných pneumatík
Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 víťazmi najnovších testov zimných pneumatík

Spoločnosť Goodyear Dunlop oznamuje, že pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 si odniesli dve cenné víťazstvá a najvyššie hodnotenie z najnovších porovnávacích testov zimných pneumatík automotoklubov ADAC, ÖAMTC a TCS. Dunlop Winter Sport 5 s rozmerom 225 / 45R17 91H obstála v dôkladných testoch v ostrej konkurencii prémiových pneumatík ďalších hlavných svetových […]

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!