Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 víťazmi najnovších testov zimných pneumatík

17 októbra 2016, 10:49

Spoločnosť Goodyear Dunlop oznamuje, že pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 si odniesli dve cenné víťazstvá a najvyššie hodnotenie z najnovších porovnávacích testov zimných pneumatík automotoklubov ADAC, ÖAMTC a TCS. Dunlop Winter Sport 5 s rozmerom 225 / 45R17 91H obstála v dôkladných testoch v ostrej konkurencii prémiových pneumatík ďalších hlavných svetových výrobcov, vrátane značiek Pirelli a Bridgestone. A štandardné zimné pneumatiky Goodyear UltraGrip 9 si v septembrových testoch pneumatík s rozmerom 185 / 65R15 88T nemeckého, rakúskeho a švajčiarskeho autoklubu vyslúžili prvenstvo medzi celkom štrnástimi testovanými novinkami.

1Najlepšie umiestnená Dunlop Winter Sport 5 získala v testoch ADAC známku 2,2 ( „dobrá“) a v Rakúsku a vo Švajčiarsku hodnotenie „veľmi odporúčame“. Odborníci všetkých troch automotoklubov zhodne ocenili, že ide o veľmi vyváženú pneumatiku, ktorej sa dobre darí na suchej i mokrej vozovke, rovnako ako na ľade a na snehovej pokrývke. Dobré hodnotenie si od nich vyslúžila takisto za nízku hodnotu spotreby paliva a priaznivé charakteristiky opotrebovávania sa.

Štandardná zimná pneumatika Goodyear UltraGrip 9 – víťaz testu pneumatík s rozmerom 185 / 65R15 88T – takisto uspela v porovnaní so všetkými konkurentmi z prémiového segmentu. Podľa výsledkov testu ide o veľmi vyváženú pneumatiku s najlepším ukazovateľom spotreby paliva. Zvlášť dobre sa jej podľa nich vodí na zasneženej vozovke, ale dobré výkony podáva aj na mokrom povrchu. Od hodnotiteľov získala známku 2,2 ( „dobrá“) a hodnotenie „veľmi odporúčame“. Podľa švajčiarskeho automotoklubu ju možno označiť za „dobrú“ podľa všetkých kritérií bezpečnej prevádzky.

Nové Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 na treťom mieste

Ďalšie zimné pneumatiky značky – Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 – sa v septembrových testoch nemeckého, rakúskeho a švajčiarskeho autoklubu umiestnili medzi celkom trinástimi testovanými novinkami s rozmerom 225 / 45R17 91H na mieste treťom. Z testov si Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 odniesla známku 3,0 a hodnotenie „uspokojivé“. Skúšobní vodiči jej dali najlepšiu známku v kritériách správanie sa na snehu a spotreba pohonných hmôt. Kladne hodnotili tiež jej charakteristiku opotrebovávania sa.

Pneumatiky sú pri testoch hodnotené podľa množstva rôznych kritérií, vrátane brzdnej vzdialenosti na snehu, bezpečnosti na suchej vozovke, brzdenie a ovládateľnosť za mokra. Podľa výskumu správania sa spotrebiteľov sú výsledky testov veľmi významným faktorom pri ich rozhodovaní o voľbe nových pneumatík.

Goodyear UltraGrip 9

Pneumatiky UltraGrip 9 spoločnosť Goodyear uviedla na trh na jeseň roku 2014. Boli navrhnuté špeciálne do európskeho premenlivého zimného počasia a ponúkajú vodičom vysokú výkonnosť na snehu, roztopenom snehu i na mokrej vozovke. Už prvý rok dosiahli skvelé výsledky v celkovo piatich nezávislých európskych testoch pneumatík. Lepšiu ovládateľnosť pneumatík UltraGrip 9 na snehu zabezpečuje veľké množstvo hrán a vyšší počet lamiel na ramenných blokoch. Variabilná bloková geometria prispieva k silnému záberu na snehu, zatiaľ čo na ľade zlepšuje výkonnosť pneumatík vysoká hustota lamiel spolu s hranatějším odtlačkom. Hydrodynamické drážky znižujú riziko aquaplaningu a zlepšujú záber na topiacom sa snehu

Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip Performance Gen-1

Zimné pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 uviedla spoločnosť na trh pred ostatnou zimnou sezónou ako ideálnu pneumatiku pre zimné obdobie. Ponúkajú vynikajúcu priľnavosť a výkonnosť, ktoré umožňujú jazdu na všetkých možných podobách zimných vozoviek, vrátane mokrého, zľadovateného a zasneženého povrchu. Sú označené značkou hory s trojitým vrcholom a symbolom snehovej vločky. Inovácie zahŕňajú zvýšenie počtu brzdných blokov, ktoré zaisťujú vyššiu výkonnosť na zasnežených cestách a šikmé usporiadanie priečnych centrálnych drážok, ktoré poskytujú mimoriadnu stabilitu pri zatáčaní na klzkom povrchu.

Vysoko výkonné zimné pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 boli uvedené na trh takisto vlani. Ich prednosťou je vynikajúca priľnavosť a ovládateľnosť, ktoré umožňujú jazdu v najrôznejších zimných poveternostných podmienkach – na snehu, v roztopenom snehu i na ľade. Disponujú optimalizovaným usporiadaním priečnych drážok so systémom tvarových zámkov, upraveným dezénom behúňa a vysokým počtom aktivátorov blokov, čo viedlo k dosiahnutiu vynikajúceho záberu a skvelej ovládateľnosti za všetkých zimných podmienok.

Obom minuloročným novinkám sa už skvele darilo v testoch pred poslednou zimnou sezónou. Napríklad Dunlop Winter Sport 5 porazila všetkých sedem súperov v testoch magazínov Auto Bild Allrad a Auto Bild Sportcars.

Tento rok spoločnosť rozšírila sortiment oboch radov o pneumatiky pre modely SUV.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Dunlop teraz ponúka aj vodičom SUV výkonné pneumatiky pre zimné obdobie
Dunlop teraz ponúka aj vodičom SUV výkonné pneumatiky pre zimné obdobie

Značka Dunlop vyťažila maximum zo skúseností z rozsiahleho radu Winter Sport a pod označením Winter Sport 5 SUV začína ponúkať vysoko výkonné pneumatiky pre vozidla typu SUV.

Nové zimné pneumatiky riešia paradox bezpečnejšej jazdy SUV v zime
Nové zimné pneumatiky riešia paradox bezpečnejšej jazdy SUV v zime

Vodiči majú teraz skutočne dôvod, aby sa vo svojom SUV cítili bezpečne: zimné pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 skracujú jeho brzdnú dráhu na suchom, mokrom aj zľadovatenom povrchu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!