Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým víťazom testu letných pneumatík

31 marca 2017, 8:50

Časopis Auto Bild allrad vyhodnotil vysoko výkonné (UHP) pneumatiky značky Goodyear ako celkovo najvýkonnejšie testované pneumatiky. Eagle F1 Asymmetric 3 pravidelne bodujú v najrôznejších testoch, Auto Bild allrad sa k ich výsledkom pripojil takisto pochvalou, že ide o veľmi vyvážené cestné pneumatiky. Pri brzdení na suchom povrchu sa Eagle F1 Asymmetric 3 pri teste umiestnili na druhej priečke s brzdnou vzdialenosťou 34,8 metra z rýchlosti 100 km/h, na mokre dosiahli taktiež na druhé miesto s brzdnou vzdialenosťou 47,7 metrov z rýchlosti 100 km/h .

Pneumatiky si dobre počínali aj v teste aquaplaningu, v ktorom si vyslúžili prívlastok „vynikajúce“ na mokrom povrchu, a umiestnili sa ako druhé ako pri jazde na priamom úseku, tak aj v zákrutách. Pokiaľ ide o aquaplaning na štrku, skončili Eagle F1 Asymmetric 3 ako tretie.

Silný záber

Výsledky testov dokazujú kľúčové rysy a prednosti nových pneumatík Goodyear. Technológia aktívneho brzdenia zvyšuje ich styčnú plochu s povrchom a priľnavosť pri brzdení, čo sa prejavuje kratšou brzdnou dráhou. Ich nová zmes s prídavkom zložky zvyšujúcej priľnavosť a novej adhéznej živicovej zložky skracuje brzdnú dráhu a je zárukou presného ovládania. Nová zosilnená konštrukcia odľahčenej pneumatiky prispieva k lepšej ovládateľnosti, vysokej účinnosti v zákrutách, rovnomernému opotrebovaniu a palivovej účinnosti.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Goodyear predstavuje najnovšiu štúdiu pneumatík
Goodyear predstavuje najnovšiu štúdiu pneumatík

Spoločnosť Goodyear predstavuje najnovšiu štúdiu pneumatík Goodyear CityCube. Pneumatiky navrhla špeciálne pre štúdiu vozidla Toyota i-TRIL, ktoré Toyota ako koncept vystavuje na medzinárodnom autosalóne International Motor Show v Ženeve.

Goodyear Eagle 360 Urban – pneu s umelou inteligenciou
Goodyear Eagle 360 Urban – pneu s umelou inteligenciou

Spoločnosť Goodyear predstavila dlhodobú víziu budúcich inteligentných pneumatík napojených na riadiace systémy.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!