Čitatelia magazínu AutoBild zvolili Continental za „Najlepšiu značku“

24 apríla 2017, 14:51

Takmer 70 percent zo 60.000 čitateľov magazínu AutoBild, ktorí sa zúčastnili hlasovania, vybralo ako víťaza v kategórii „Kvalita“ prémiovú značku pneumatík z Hannoveru. Značka Continental predbehla svojich konkurentov aj v kategórii športových vlastností 52 percent a pomeru ceny a výkonu 36 percent. V porovnaní s predchádzajúcim rokom si značka v kategórii športových vlastností polepšila o jedno miesto. Redakcia magazínu AutoBild vyzvala medzi novembrom 2016 a januárom 2017 svojich čitateľov, aby v rámci 24 kategórií týkajúcich sa automobilizmu vybrali spomedzi značiek svojich favoritov. Na výber bolo 23 značiek pneumatík.

„Veľmi sa tešíme, že sa väčšina odborných čitateľov magazínu AutoBild rozhodla pre našu prémiovú značku pneumatík Continental, povedal Alexander Bahlmann, vedúci komunikácie divízie pneumatík pre osobné vozidlá spoločnosti Continental. „Jedným z dôvodov tohto vyznamenania je určite dlhodobé príkladné hodnotenie našich výrobkov v rámci testov letných a zimných pneumatík, ktoré vykonávajú odborníci na pneumatiky magazínu AutoBild. Sme však presvedčení o tom, že k tomuto úspechu rozhodujúcou mierou prispeli aj pozitívne skúsenosti čitateľov s používaním našich pneumatík.“

V rámci testu letných pneumatík magazínu AutoBild 2017 sa pneumatika PremiumContact 6 s rozmerom 225/50 R 17 presadila v konkurencii 51 modelov pneumatík (vydanie 17/17). Redakcia vyzdvihla najlepšie jazdné kvality na mokrej a suchej vozovke, dynamické vlastnosti handlingu s presnou reakciou pri riadení, krátke brzdné dráhy na suchej a mokrej vozovke, ako aj vynikajúci kilometrový výkon. Záver odborníkov znel: „Jasný víťaz tohto porovnania je nová PremiumContact 6 od spoločnosti Continental. Získala nielen víťazstvo v teste, ale aj titul „Ekomajster“, a to bez zaváhania v ktorejkoľvek z dvanástich jednotlivých disciplín.“ Nový model PremiumContact 6 postupne nahrádza oba predchádzajúce modely ContiSportContact 5 P a ContiPremiumContact 5. Už počas svojho prvého roku na trhu bude v ponuke v 70 produktoch s priemerom od 16 do 21 palcov ako pneumatika pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Continental vybuduje nové laboratórium
Continental vybuduje nové laboratórium

V minulom týždni medzinárodný výrobca pneumatík, spoločnosť Continental, predložila svoje dlhodobé plány na pracovisko Taraxagum Lab Anklam mestskej rade mesta Anklam. Všetky predložené plány boli v princípe schválené, pričom projekt spoločnosti si získal širokú podporu.

Podľa čitateľov časopisu Autozeitung je Continental top značkou
Podľa čitateľov časopisu Autozeitung je Continental top značkou

Čitatelia časopisu Autozeitung pri voľbe „Top značky 2017“ opäť zvolili Continental za najobľúbenejšiu značku pneumatík. Značka z Hannoveru sa tým už deviatykrát po sebe dostala na prvé miesto výrobcov pneumatík.

Pneumatika ContiPremiumContact 5 je víťazom testu
Pneumatika ContiPremiumContact 5 je víťazom testu

V teste letných pneumatík, ktorý realizoval magazín „Gute Fahrt“, odborný časopis so zameraním na vozidlá koncernu Volkswagen, obsadila pneumatika ContiPremiumContact 5 s technológiou ContiSeal prvé miesto. Pneumatika z Hannoveru sa presadila v konkurencii deviatich modelov pneumatík európskych, amerických a ázijských výrobcov. 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!