Pneumatika ContiPremiumContact 5 je víťazom testu

6 marca 2017, 9:35

V teste letných pneumatík, ktorý realizoval magazín „Gute Fahrt“, odborný časopis so zameraním na vozidlá koncernu Volkswagen, obsadila pneumatika ContiPremiumContact 5 s technológiou ContiSeal prvé miesto. Pneumatika z Hannoveru sa presadila v konkurencii deviatich modelov pneumatík európskych, amerických a ázijských výrobcov. 

„Pneumatika Conti, ktorá je, prirodzene, schválená aj spoločnosťou VW, sa počas tohto testu nezľakla žiadnej výzvy,“ bilancuje redakcia. „Len Hannoverčanka si dokázala vo všetkých skúškach jazdnej dynamiky vrátane dôležitých skúšok brzdenia a takisto aj reakcií pri aquaplaningu vyjazdiť známku ‚Veľmi dobrá‘. Okrem toho je komfortná a súčasne sa vyznačuje aj veľmi tichým chodom.“ ContiSeal je viskózny prostriedok na utesnenie vyvinutý spoločnosťou Continental, ktorý dokáže poškodenia behúňa pneumatiky okamžite utesniť zvnútra. V prípade vniknutia napríklad klincov s priemerom do piatich milimetrov preto už nie je núdzová výmena pneumatík potrebná, vďaka technológii ContiSeal sa okamžite utesní 80 % všetkých poškodení pneumatík. Pneumatiky ContiSeal majú rovnaký výkon ako pneumatika bez technológie ContiSeal a sú kompatibilné so všetkými bežnými diskami.

Nová pneumatika PremiumContact 6 je už v ponuke predajní a postupne nahradí obe predchádzajúce generácie pneumatík ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5. S novým modelom pneumatiky vytvára Continental premostenie medzi komfortnou pneumatikou pre limuzíny a pneumatikou pre športové osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Nová pneumatika PremiumContact 6 kombinuje maximálnu bezpečnosť s vysokým komfortom, dobrými ekologickými vlastnosťami a presnou reakciou riadenia. Bez negatívneho vplyvu na bezpečnosť jazdy preto bolo možné zvýšiť jazdné výkony o 15 percent a znížiť valivý odpor o päť percent. Nový model sa vyrába v 70 produktoch s priemerom od 16 do 21 palcov ako pneumatika pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Spoločnosť Continental odporúča vodičom, aby si už teraz so špecializovanými predajňami pneumatík dohodli termíny prezutia na letné pneumatiky.

Pri prvom teste letných pneumatík v tomto roku si i  ADAC, ÖAMTC a TCS vzali pod lupu modely s rozmerom 195/65 R 15 určené pre osobné vozidlá, ako aj rozmer pre SUV 215/65 R 16. Spomedzi pneumatík pre osobné vozidlá bola pneumatika ContiPremiumContact 5 ocenená najvyššou udelenou známkou „dobrá“. Odborníci z Nemecka, Rakúska a Švajčiarska zhrnuli jazdné vlastnosti vo svojom zhrnutí známkou „Veľmi vyvážená s najlepším hodnotením na mokrej vozovke, dobrá aj na suchej vozovke“. Testovacím vozidlom automobilového klubu bol Golf VII. Rozmer pneumatiky je vhodný pre celý rad osobných automobilov kompaktnej až strednej triedy. Štartu sa zúčastnila aj pneumatika Semperit Comfort-Life 2 s rovnakým rozmerom; celkovo bola ohodnotená známkou „uspokojivá“.

V prípade SUV pneumatík sa testu zúčastnili produkty od Uniroyal, Semperit, Uniroyal, General Tire a Barum. Pneumatiky týchto koncernových značiek spoločnosti Continental boli bez výnimky ocenené známkou „uspokojivé“. Pri pneumatike Uniroyal vyzdvihli odborníci „najvyššiu známku na mokrej vozovke“, pri pneumatike Semperit zasa nízku spotrebu paliva. Model Grabber GT od General Tire preukázal „dobrý priemer v suchých disciplínach“, SUV pneumatiky od výrobcu Barum zabodovali hodnotením „dobrý priemer v takmer všetkých kategóriách“. Testovacie vozidlo v prípade SUV pneumatík bol VW Tiguan.

Špecialisti na pneumatiky zo združení ADAC, ÖAMTC a TCS otestovali celkovo 31 modelov pneumatík. V prípade pneumatík pre osobné vozidlá udelili známku „dobrá“ päťkrát, v prípade SUV pneumatík len dvakrát.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Letná pneumatika PremiumContact 6 presvedčivá pri testovaní pneumatík
Letná pneumatika PremiumContact 6 presvedčivá pri testovaní pneumatík

Letná pneumatika výrobcu Continental sa do finále kvalifikovala ako víťaz prvej testovacej fázy a odteraz je v predajniach k dispozícii v 70 vyhotoveniach s rozmermi od 16 do 21 palcov.

Continental získal ocenenie Výrobca pneumatik roka
Continental získal ocenenie Výrobca pneumatik roka

Na výstave Tire Technology Expo 2017, ktorá sa konala v Hannoveri od 14. do 16. februára získala spoločnosť Continental od britského odborného magazínu Tire Technology International ocenenie Výrobca pneumatík roka, ktoré sa po prvýkrát odovzdávalo v roku 2008.

Spoločnosť Continental mení pozíciu svojej značky na európskom trhu
Spoločnosť Continental mení pozíciu svojej značky na európskom trhu

Spoločnosť Continental hodnotí svoje marketingové aktivity z predchádzajúcich rokov a predstavuje svoje plány pre najbližšiu budúcnosť.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!