Henkel dosiahol v prvom štvrťroku silné výsledky

19 mája 2017, 13:19

Obrat za prvý štvrťrok 2017 vo výške 5.064 mil. eur dosiahol novú rekordnú hodnotu, pričom medziročne nominálne vzrástol o 13,6%. Príspevok pozitívnych kurzových vplyvov k tomuto rastu predstavoval 1,1%. Príspevok akvizícií a odpredajov bol na úrovni 8,5%, predovšetkým v dôsledku akvizície spoločnosti The Sun Products Corporation. Organický obrat, do ktorého sa nezapočítavajú kurzové vplyvy a vplyvy akvizícií a odpredaja, zaznamenal presvedčivý nárast o 4%.

predseda predstavenstva spoločnosti Henkel Hans Van Bylen
Hans Van Bylen

Za vysoko náročných podmienok na trhu sa spoločnosti Henkel podarilo v prvom štvrťroku zaznamenať presvedčivé výsledky. Trhy so spotrebným tovarom boli charakterizované silnejúcimi tlakmi tak v oblasti reklamy, ako aj cenovej konkurencie. Podarilo sa nám výrazne zvýšiť obrat a zisk a ďalej posilniť upravenú výnosnosť predaja.  Prvýkrát v histórii prekročil štvrťročný obrat hranicu 5 mld. eur. Upravený prevádzkový zisk tiež zaznamenal nový rekord. K úspešnému rastu a vysokým výnosom prispeli všetky tri obchodné divízie a všetky regionálne trhy,“ povedal predseda predstavenstva spoločnosti Henkel Hans Van Bylen.

Ďalej dodal: „Za tieto silné výsledky vďačíme našim najvýznamnejším značkám a inováciám, silnejšej orientácii na našich zákazníkov a spotrebiteľov, zrýchleniu našich aktivít v oblasti digitálneho marketingu a nášmu vysoko angažovanému globálnemu tímu.  Rozšírili sme naše portfólio a uzavreli dve dôležité akvizície.“

V súvislosti s účtovným rokom 2017  Hans Van Bylen uviedol: „Počas celého roka očakávame celkovo nestabilný vývoj a neistotu na trhoch. Predpokladáme pokračujúce výkyvy výmenných kurzov, pričom sa očakáva ďalší rast cien komodít. Zároveň na trhoch so spotrebným tovarom očakávame ďalšie zvyšovanie tlakov v oblasti reklamy a cien. Napriek tomu sme odhodlaní pokračovať v ďalšom úspešnom rozvoji.“

Aj v týchto náročných trhových podmienkach potvrdila spoločnosť Henkel svoj výhľad na aktuálny finančný rok: „Rast organického obratu očakávame na úrovni 2 až 4%. Upravená marža EBIT by sa mala zvýšiť nad úroveň 17,0%, pričom upravené výnosy na prioritnú akciu by mali rásť v rozpätí 7 až 9%,“ informoval Hans Van Bylen.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Henkel počíta zisky za rok 2016
Henkel počíta zisky za rok 2016

Henkel vykázal obrat a zisk na rekordných úrovniach.

Henkel pokračuje vo výborných výsledkoch v treťom štvrťroku
Henkel pokračuje vo výborných výsledkoch v treťom štvrťroku

Spoločnosť Henkel pokračovala v dosahovaní výborných výsledkov aj v treťom štvrťroku. Obrat, upravený prevádzkový zisk a upravené výnosy na prioritnú akciu zaznamenali nové rekordy.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!