Goodyear uvádza nové Eagle F1 Asymmetric 5 a Eagle F1 SuperSport

15 februára 2019, 11:44

Goodyear uvádza na trh ďalšiu generáciu pneumatík Eagle F1 Asymmetric 5 a Eagle F1 SuperSport. Vo svojich pneumatikách využil rad nových technológií, ktoré umožnili významne zdokonaliť brzdný výkon na mokrom povrchu a ovládateľnosť na suchom povrchu.

Eagle F1 Asymmetric 5

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5Za kvalitami pneumatík stál predovšetkým vlastný vývoj vysoko ušľachtilej zmesi, ktorá novým pneumatikám prepožičiava vynikajúce správanie na mokre bez toho, aby pritom obmedzovala ich odolnosť alebo ovládateľnosť na suchom povrchu. Pneumatiky sú ďalej skonštruované tak, že sa pri brzdení zväčšuje ich styčná plocha s vozovkou. Ponúkajú tak kontakt s povrchom vozovky v rozsahu doteraz charakteristickom skôr pre nákladné pneumatiky, čo prispelo k skráteniu brzdnej dráhy v porovnaní s pneumatikami Eagle F1 Asymmetric 3 o celkovo 4 percenta.

V úsilí o ďalšie zvýšenie výkonnosti pneumatík sa Goodyear zameral aj na obmedzenie ohybu a prenosu priečnych síl v oblasti behúňa. Výsledná reakcia v zákrutách, lepšia trakcia a ničím nerušená akcelerácia pomohli zlepšiť ovládateľnosť vozidla na suchom povrchu. Súčasne to posilnilo aj spätnú väzbu pri riadení: výsledkom je lepšie spojenie medzi vodičom a vozidlom.

Prvých 51 rozmerov uvedie Goodyear na trh medzi februárom a májom 2019, ďalších desať bude nasledovať medzi júnom a decembrom 2019. Goodyear ponúkne prevedenie s priemerom 17 „až 22“, šírkou 205 až 315 milimetrov a bočným profilom 50 až 25 s predpokladaným určením pre najrôznejšie vozy – od Volkswagenu Golf cez Mercedes C-Class alebo BMW radu 3 až po štandardné verzie modelu Porsche 911.

Eagle F1 SuperSport

Goodyear Eagle F1 SuperSportPneumatiky Eagle F1 SuperSport vychádzajú z pretekárskych skúseností značky Goodyear a poskytujú vďaka tomu vynikajúcu úroveň priľnavosti a ovládateľnosti. Citlivé zmeny smeru zabezpečuje masívne uzavretý vonkajší dezén na ramene pneumatík; ovládateľnosť pneumatík ďalej zlepšuje aj ich mimoriadne tuhá bočnica, a to bez citeľnejšieho obmedzenia pohodlia pri jazde. Hoci primárne Goodyear nové pneumatiky vyvíjal pre podmienky suchého povrchu, inovatívne poňal aj ich správanie za mokra.

Na tento účel využil kombináciu rôznych zmesí s rozložením v tvare U: zatiaľ čo vonkajšia časť behúňa je tvorená zmesou optimalizovanú na prevádzku na suchom povrchu, bloky v strednej časti pneumatiky sú vyrobené zo zmesi vyladenej na podmienky mokrej vozovky.

Celkom 25 skladových položiek Eagle F1 SuperSport s priemerom od 18 do 21 palcov, šírkou 205 až 305 milimetrov a bočným profilom 45 až 30 Goodyear uvedie na trh v priebehu februára a marca. Eagle F1 SuperSport je určená pre silnejšie hatchbacky typu Volkswagen Golf GTI, silné sedany vrátane BMW M3 a Mercedes-AMG C63 a štandardné superšportové autá ako Porsche 911 Turbo.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!