IVECO predstavuje nové nákladné vozidlo pre stavebníctvo Stralis X-WAY

13 júna 2017, 9:15

V madridskom závode spoločnosti IVECO sa 2. júna konalo slávnostné odovzdávanie zlatej medaily World Class Manufacturing (WCM), na ktorom sa zúčastnili Sergio Marchionne, predseda spoločnosti CNH Industrial, Richard Tobin.

IVECO predstavuje nové nákladné vozidlo pre stavebníctvo Stralis X-WAY s najvyšším užitočným zaťažením vo svojej triede a špičkovou technikou pre využitie paliva

Táto dôležitá udalosť poskytla príležitosť na predpremiéru úplne nového vozidla, ktoré dorazí na európsky trh v septembri. Spoločnosť IVECO sa chystá uviesť na trh nákladné vozidlo Stralis X-WAY.

Pierre Lahutte, prezident spoločnosti IVECO, uviedol: „Stralis X-WAY láme všetky rekordy pri výjazdoch s veľmi špecifickými požiadavkami. V našom novom modeli X-WAY sa spája preslávená robustnosť podvozku modelu Trakker so všetkými funkciami na úsporu paliva a bezpečnostnými technológiami nového vozidla Stralis v balíku pre využitie na cestách a ľahkú terénnu mobilitu. Ponúka všetky výhody výkonu a komfortu našich najvyspelejších diaľkových cestných nákladných vozidiel, ako je najnovší model XP, spolu s robustnosťou nášho najodolnejšieho terénneho vozidla. S modelom X-WAY naši zákazníci jednoducho zdolajú aj „posledný kilometer“ nerovného a občas aj náročného terénu pri dodávkach na staveniskách. Vysoká produktivita, bezpečnosť a nízke celkové náklady na vlastníctvo pri ľahkých terénnych výjazdoch: práve toto môžu naši zákazníci očakávať od úplne nového nákladného vozidla.“

Stralis X-WAY posúva hranice v oblasti výnimočne nízkej pohotovostnej hmotnosti, ktorá v kombinácii s robustným podvozkom zaisťuje najlepšie užitočné zaťaženie na trhu v tejto kategórii, vo verzii Super Loader (SL) podvozku 8×4 dosahuje pohotovostnú hmotnosť len 9 ton – najnižšia v celom odvetví.

Široká ponuka vysoko výkonných motorov dostupných v troch zdvihových objemoch (9, 11 a 13 litrov) ponúka riešenie pohonu vhodné pre každú misiu – všetky motory prinášajú výnimočnú kombináciu hospodárnosti paliva a dynamiky. Technológia motora HI-SCR bez EGR a bez nútenej regenerácie dramaticky znižuje emisie, zvyšuje efektivitu využitia paliva a znižuje náklady na údržbu vozidla. Je určený predovšetkým pre stavebné prepravné misie, ktoré sa často konajú v mestských prostrediach.  Absencia EGR prináša navyše benefit v rámci vyššieho užitočného zaťaženia, pretože odstraňuje zbytočné kilá.

Moderná technika, dlhé servisné intervaly a odolnosť na ceste u nového Stralis X-WAY majú za následok úctyhodné úspory v rámci nákladov na údržbu. K ďalšej úspore prispieva nový brzdový systém integrujúci kotúčové brzdy a SEB pre úsporu obloženia bŕzd. Keď tieto faktory pripočítame k výnimočnej hospodárnosti paliva, získame excelentné celkové náklady na vlastníctvo.

Technika znižujúca spotrebu paliva zahŕňa napríklad HI-CRUISE a SMART komponenty motora, ktoré prispievajú k zníženiu spotreby paliva o 11,2%.

Modulárny koncept vozidiel orientovaný na dopravnú úlohu pri novom Stralise X-WAY prináša absolútnu flexibilitu v prispôsobení sa špecifickým požiadavkám na nadstavby. Ponúka výber ťahačov a podvozkov na dostavbu, variantov náprav, variant pruženia, vybavenie vozidla, kombináciu motorov a prevodoviek, hydropohon prednej nápravy Hi-Traction, širokú ponuku pomocných pohonov pre veľký rozsah od cestných do terénnych nasadení. Široký výber vlastností a komponentov, konštrukčná pevnosť a nízka pohotovostná hmotnosť z neho robí vozidlo, ktoré môže byť nakonfigurované pre široké spektrum misií.

Stralis X-WAY ponúka výber z denných kabín AD spaciu kabínu AT s nízkou alebo strednou strechou a pre absolútny komfort spaciu kabínu AS.

Vozidlo je vyrábané v továrni IVECO v Madride, v prvej výrobnej továrni spoločnosti CNH Industrial Group, ktorá získala Zlatú úroveň v rámci World Class Manufacturing programu, jedného z najvyšších štandardov pre integrovaný manažment výrobných tovární a procesov.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

„IVECO Daily do kopca“ na Slovensku
„IVECO Daily do kopca“ na Slovensku

IVECO nadviazalo na dve úspešné akcie v Českej republike, kde si klienti mohli vyskúšať, ako ľahko sa aj v náročných prevádzkových podmienkach jazdí s vozidlami Daily Hi-Matic vybavenými 8-stupňovou automatickou prevodovkou a 1. júna pripravilo podobnú príťažlivú prezentáciu pre zákazníkov na Slovensku.

Značka IVECO zdvojnásobila svoju prítomnosť na Európskom pohári ťahačov 2017
Značka IVECO zdvojnásobila svoju prítomnosť na Európskom pohári ťahačov 2017

Značka IVECO má na Európskom pohári ťahačov FIA 2017 dvojnásobné zastúpenie. Team Schwabentruck reprezentuje značku IVECO už osem rokov a v tomto roku sa s pretekárskym vozidlom Stralis rozhodol súťažiť aj Team Hahn, majster šampionátu z roku 2016, ktorý bude v roku 2017 obhajovať titul s vozidlom IVECO.

SKF je OE dodávateľom kolesových ložísk pre Iveco
SKF je OE dodávateľom kolesových ložísk pre Iveco

SKF prináša inovatývnu sériu ložísk vyvinutých technológiemi pre nízke trenie. Pre vyššie uvedené aplikácie akurát ponúká kompletné riešenie pre zadné nápravy v OE aj pre aftermarket. V spoluprácii s Iveco SKF vyvinulo ložisko obsiahnuté v sade VKBA 5460.

Závod značky IVECO v Madride dosiahol zlatú úroveň v rámci programu World Class Manufacturing
Závod značky IVECO v Madride dosiahol zlatú úroveň v rámci programu World Class Manufacturing

Závod značky IVECO v španielskom Madride je prvým výrobným závodom skupiny CNH Industrial, ktorému sa podarilo dosiahnuť zlatú úroveň v programe World Class Manufacturing (WCM) – jeden z najvyšších svetových štandardov výrobného priemyslu pre integrované riadenie výrobných závodov a procesov. Vďaka tomuto úspechu je závod odteraz najvyššie hodnotená prevádzka z hľadiska dokonalosti výroby spomedzi 64 prevádzok […]

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!