KYB udáva smer pre budúce generácie servoriadenia

23 januára 2014, 7:09

KYB Corporation v spolupráci s Nissan Motor Co. Ltd vyvinula ako prvá na svete priamo riadené adaptívne servoriadenia. KYB bude dodávať elektronickú riadiacu jednotku (ECU), skriňu prevodovky riadenia a motor pre tento systém, ktorý je použitý v Nissanu Skyline. Je to prvé sériové vozidlo na svete, ktorý je týmto vybavené.

KYB vybudovala vývojové centrum pre elektronické systémy, ktoré sa bude zaoberať aplikovaním elektronických technológií do servoriadenie a ich výrobou. KYB vlastní dcérsku spoločnosť KYB Trondule Co. Ltd, ktorá postavila úplne novú továreň na výrobu riadiacich jednotiek jednotiek ECU.

Nové výrobné linky boli taktiež vybudované na výrobu reakčných motorčekov a prevodiek riadenia. Týmto výrazným posunom bude mať KYB na starosti celý tento integrovaný systém a to od jeho vývoja (prototypy) až po zavedení do masovej výroby.

Klasické bežné konvenčné riadenie vozidla zabezpečuje kontakt s pneumatikama cez mechanickú väzbu. Priamo riadené adaptívne servoriadenie je intuitívnejšie pre vodiča. Dokáže zaznamenať silu, ktorú vodič pôsobí na volant a přenézt jej do ECU. V ten istý okamih ECU zaznamenáva informácie od kolies. ECU spracováva tieto údaje a posiela vodičovi dôležité informácie o tom čo sa práve deje s kolesami. Predné kolesá budú reagovať aj na jemnú zmenu v kurze riadenia.

KYB dodáva pumpy servoriadenia do prvovýroby pre širokú škálu výrobcov vozidiel. Spolupráca s Nissanom trvá už veľa rokov a spoločný vývoj tohto inovatívneho systému servoriadenia je jeho výsledkom.

Tlačová správa KYB Europe

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!