Spoločnosť ZF Lenksysteme GmbH dostala nový názov

17 marca 2015, 8:44

Spoločnosť známa ako ZF Lenksysteme GmbH nesie teraz názov Robert Bosch Automotive Steering GmbH. Príslušný zápis do obchodného registra bol vykonaný 11. Marca 2015.

Ešte predtým spoločnosť Bosch 30. januára 2015 dokončila prevzatie 50-percentného podielu teraz už bývalého spoločného podniku ZF Lenksysteme GmbH od spoločnosti ZF Friedrichshafen AG. V nasledujúcich týždňoch si mená zmenia aj domáce azahraničné dcérske spoločnosti Robert Bosch Automotive Steering GmbH. Spoločnosť bude v rámci Bosch Group fungovať ako samostatná divízia Systémy riadenia automobilov. „Technológia riadenia je novým dôležitým expertným príspevkom do nášho portfólia,“ hovorí o dôležitosti novej divízie Dr. Dirk Hoheisel, člen predstavenstva spoločnosti Robert Bosch GmbH.



Ako popredný výrobca moderných elektrických systémov riadenia schopných znížiť aj spotrebu paliva rozširuje Robert Bosch Automotive Steering GmbH kompetencie Bosch Group v jej obchodnej oblasti Mobility Solutions. Elektrické posilňovače riadenia sú schopné ušetriť až 0,8 litra paliva na 100 kilometrov a sú taktiež základným prvkom pre asistenčné systémy, automatizované riadenie a elektromobily. Preto významne prispievajú k zvýšeniu bezpečnosti jazdy, jej komfortu a jej energetickej účinnosti. Portfólio rozšírené o systémy riadenia prinesie zákazníkom úžitok. „V minulosti boli kľúčom k úspechu komponenty. Dnes sa tešia úspechu výrobcovia, ktorí zákazníkom ponúkajú inteligentné systémy vo forme integrovaných riešení,“ hovorí Christian Sobottka, generálny riaditeľ spoločnosti Robert Bosch Automotive Steering GmbH.



Manévre s 40-tonovým vozidlom pomocou chytrého telefónu s technológiou Bosch

Jednou z hlavných aktivít vo výskume a vývoji spoločnosti Robert Bosch Automotive Steering GmbH je použitie špecifického softvéru na vytváranie ucelených systémov prepojením jednotlivých komponentov. Do sériovej produkcie sa teraz napríklad dostáva riešenie, vďaka ktorému je možné manévrovať vozidlom s prívesom s použitím chytrého telefónu. Servotwin, elektrohydraulický posilňovač riadenia pre úžitkové vozidlá vyvinutý predovšetkým divíziou Systémy riadenia automobilov, teraz uplatňuje rovnaký princíp aj pri kamiónoch s hmotnosťou nákladu viac ako 40 ton. Vďaka tomu elektrohydraulický posilňovač riadenia úžitkových vozidiel Servotwin vstupuje do odvetvia elektrifikácie riadenia úžitkových vozidiel, čo je kľúčový predpoklad pre zavedenie asistenčných systémov pre vodičov v tomto segmente. „Práve podobné inovácie sú založené na našich bohatých technických znalostiach podopretých 1400 vysoko kvalifikovanými zamestnancami vo výskume a vývoji,“ hovorí Sobottka.



Už dnes príjmy divízie Systémy riadenia automobilov tvoria z 60% systémy elektrického riadenia. Kompaktný, lokálne vyvinutý a predovšetkým cenovo dostupný elektrický posilňovač riadenia pre ázijský trh dokazuje, že spoločnosť neponúka riešenie len pre prémiové vozidlá. Vďaka tomu sa aj zákazníci s nízkonákladovými kompaktnými vozidlami môžu tešiť z výhod týchto produktov.

Viac informácií na www.bosch.com a www.bosch-presse.de

Tisková zpráva Bosch

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!