Letná pneumatika PremiumContact 6 presvedčivá pri testovaní pneumatík

3 marca 2017, 19:16

Letná pneumatika výrobcu Continental sa do finále kvalifikovala ako víťaz prvej testovacej fázy a odteraz je v predajniach k dispozícii v 70 vyhotoveniach s rozmermi od 16 do 21 palcov.

V prvej časti testu letných pneumatík organizovaného časopisom AutoBild sa nová pneumatika PremiumContact 6 s rozmermi 225/50 R 17 kvalifikovala do druhej testovacej fázy ako prvá so sumárne najkratšími brzdnými dráhami na mokrej a suchej vozovke. Do takzvaného finále sa dostalo len 20 najlepších z celkovo 52 pneumatík európskych, amerických a ázijských výrobcov. Počas testovania redakcia brzdila pneumatiku namontovanú na 3-kovom BMW na suchej vozovke z rýchlosti 100 km/h a na mokrej vozovke z rýchlosti 80 km/h až do zastavenia. V súčte oboch výsledkov brzdenia pritom pneumatika PremiumContact 6 s hodnotou 69,9 m ako jediná pneumatika dosiahla hodnoty pod 70 m. S novým modelom pneumatiky vytvára spoločnosť Continental premostenie medzi komfortnou pneumatikou pre limuzíny a pneumatikou pre športové osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Nová pneumatika PremiumContact 6 kombinuje maximálnu bezpečnosť s vysokým komfortom, dobrými ekologickými vlastnosťami a presnou reakciou riadenia.

Výsledkom je zvýšenie jazdných výkonov o 15 percent a zníženie valivého odporu o päť percent, bez zhoršenia bezpečnosti. Prémiové produkty spoločnosti Continental prispievajú svojimi bezpečnostnými vlastnosťami na najvyššej technologickej úrovni veľmi konkrétne priamo k vyššej bezpečnosti dopravy, čím podporujú dlhodobé cieľové umiestnenie koncepcie Vision Zero tohto popredného nemeckého výrobcu pneumatík. Pneumatika PremiumContact 6 je teraz v ponuke predajní v 70 modeloch s priemerom od 16 do 21 palcov ako pneumatika pre osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV a postupne nahradí obe predchádzajúce generácie pneumatík ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5.

Zo značkového portfólia výrobcu Continental sa do druhej testovacej fázy kvalifikoval aj model Uniroyal RainSport 3. Potreboval celkovo 71,1 m a vďaka tejto hodnote sa pri skúškach brzdenia umiestnil na šiestom mieste. Kompletné výsledky testu budú zverejnené v časopise AutoBild vo vydaní 10/2017, ktoré bude v predaji od 10. marca 2017.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Continental získal ocenenie Výrobca pneumatik roka
Continental získal ocenenie Výrobca pneumatik roka

Na výstave Tire Technology Expo 2017, ktorá sa konala v Hannoveri od 14. do 16. februára získala spoločnosť Continental od britského odborného magazínu Tire Technology International ocenenie Výrobca pneumatík roka, ktoré sa po prvýkrát odovzdávalo v roku 2008.

Spoločnosť Continental mení pozíciu svojej značky na európskom trhu
Spoločnosť Continental mení pozíciu svojej značky na európskom trhu

Spoločnosť Continental hodnotí svoje marketingové aktivity z predchádzajúcich rokov a predstavuje svoje plány pre najbližšiu budúcnosť.

Continental: Bez zimných pneumatík to môže vyjsť draho
Continental: Bez zimných pneumatík to môže vyjsť draho

Za jazdu v zimných podmienkach bez zimných pneumatík hrozia v zahraničí pokuty a trestné body a taktiež poisťovne môžu pri jazde s nevhodným obutím spätne vymáhať náhrady škôd.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!