Sava naďalej zdokonaľuje vysoko výkonné letné pneumatiky

14 marca 2017, 10:01

Segment vysoko výkonných letných pneumatík (UHP) je stále na vzostupe. Kým ešte v roku 2010 sa segmente letných UHP na celkovom trhu letných pneumatík podieľali len 14 percentami, do roku 2015 tvorili už 18 percent ich celkového odbytu. Európsky výrobca Sava drží s týmto trendom krok a uvádza na trh pneumatiky s lepšími výkonovými charakteristikami na suchom i mokrom povrchu – Intensa UHP 2.

Vysoký brzdný výkon na suchej vozovke
Pretože pre zákazníkov je v prípade letných pneumatík UHP prvoradé ich správanie sa pri brzdení, Sava nové pneumatiky Intensa UHP 2 vybavila tuhými vonkajšími blokmi. Rovné, robustné bloky dovoľujú lepší prenos sily a zaisťujú tak účinné brzdenie.

Sebavedomá jazda na mokre
Súčasne sa Sava zamerala aj na zlepšenie ovládateľnosti pneumatík Intensa UHP 2 na mokrom povrchu. Vďaka upravenej styčnej ploche sa stopa pri jazde postupne prispôsobuje zmenám vonkajších síl, čo vodičovi umožňuje lepšiu kontrolu nad vozidlom na mokrých cestách.

Dotiahnutie konštrukcie prinieslo pneumatike Intensa UHP 2 optimálnejšiu treciu plochu a nižšie energetické straty, čo sa priaznivo prejavilo na znížení spotreby paliva a vyššom kilometrovom výkone.

Pomer cena/výkon
Pneumatiky Intensa UHP 2 sa na trhu etablujú ako cenovo priaznivá alternatíva, ktorá ponúka európsku kvalitu za rozumné ceny.

„V rastúcom trhovom segmente teraz Sava ponúka cenovo výhodnú UHP pneumatiku, ktorá sa skvele ovláda na suchom i mokrom povrchu,“ povedal Martijn de Jonge, produktový riaditeľ osobných pneumatík Goodyear v regióne Európa, Blízky východ a Afrika. „Našim zákazníkom poskytuje výborné služby za budgetovú cenu.“

Pneumatiky Sava Intensa UHP 2 budú na trhu v 35 rozmeroch a budú tak pokrývať zhruba polovicu trhu letných UHP pneumatík.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Goodyear predstavuje najnovšiu štúdiu pneumatík
Goodyear predstavuje najnovšiu štúdiu pneumatík

Spoločnosť Goodyear predstavuje najnovšiu štúdiu pneumatík Goodyear CityCube. Pneumatiky navrhla špeciálne pre štúdiu vozidla Toyota i-TRIL, ktoré Toyota ako koncept vystavuje na medzinárodnom autosalóne International Motor Show v Ženeve.

Fulda uvádza na trh vysoko výkonné pneumatiky pre športovú jazdu pod kontrolou
Fulda uvádza na trh vysoko výkonné pneumatiky pre športovú jazdu pod kontrolou

Značka Fulda uvádza na trh nové vysoko výkonné (UHP) letné pneumatiky SportControl 2. Najnovšie UHP pneumatiky boli skonštruované s cieľom zvýšiť výkonnosť na mokrých aj suchých cestách. Fulda v ich podobe ponúka opäť kvalitnú nemeckú technológiu za priaznivú cenu, no bez akýchkoľvek kompromisov, pokiaľ ide o ich výkonnosť.

Dunlop Sport Maxx Race 2 navrhnutá pre nové Porsche
Dunlop Sport Maxx Race 2 navrhnutá pre nové Porsche

Značka Dunlop dnes na International Motor Show v Ženeve predstavila nové pneumatiky Sport Maxx Race 2. Nástupcu pneumatík Sport Maxx Race vyvíjal Dunlop v spolupráci s automobilkou Porsche tak, aby splnil náročné požiadavky kladené na jej nový model 911 GT3.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Jano, 27 marca 2017, 12:34 0 0

Dobrý deň, ma niekto praktickú skúsenosť s týmito pneumatikami (http://www.mikona.sk/sava-perfecta-195-65-r15-91-t-letne/) na Octaviu 2. rady? Je spoľahlivá?

Odpoveď