Dunlop Sport Maxx Race 2 navrhnutá pre nové Porsche

9 marca 2017, 9:15

Značka Dunlop dnes na International Motor Show v Ženeve predstavila nové pneumatiky Sport Maxx Race 2. Nástupcu pneumatík Sport Maxx Race vyvíjal Dunlop v spolupráci s automobilkou Porsche tak, aby splnil náročné požiadavky kladené na jej nový model 911 GT3.

„Teší nás, že sme dostali príležitosť pracovať s tímom, ktorý stojí za Porsche 911 GT3,“ povedal Martijn De Jonge, Brand Director Consumer PBU EMEA. „Vďaka tomu sme mohli vytvoriť pneumatiky, ktoré pri jazde na ceste umožňujú dokonale využiť potenciál auta.“

Dunlop má za sebou bohatý register originálnej výbavy pre najnovšie športové modely Porsche Motorsport: pneumatikami vybavil originálny 911 GT3, Cayman GT4 aj 911 GT3 RS.

Vďaka tomu, že bol v roku 2016 vybraný ako oficiálny dodávateľ pneumatík pre majstrovstvá sveta FIA World Endurance a európsky šampionát série Le Mans, mohol Dunlop zohrať kľúčovú úlohu pri inšpiratívnom zabezpečovaní dostatočnej výkonnosti pre vozidlá na pretekárskej dráhe pri najťažších udalostiach automobilového športu – 24 Hodín Le Mans a Nürburgring 24 Hodín. Keď si teraz automobilka Porsche vybrala Dunlop, aby vyvinul pneumatiku, ktorá by bola ideálnou výbavou jej najnovšieho modelu 911 GT3, vzniesla dve hlavné požiadavky: aby bola novovytvorená pneumatika mimoriadne výkonná na suchom povrchu a aby dokázala zabezpečiť najrýchlejší čas na okruhu.

„Dunlop vyvinul pneumatiky s vlastnosťami, ktoré vynikajúcim spôsobom zodpovedajú tomuto nášmu zadaniu. Pneumatiky Sport Maxx Race 2 poskytujú požadovanú výkonnosť na suchom povrchu, ale aj priľnavosť a presnosť riadenia, „povedal Jan Frank z Porsche.

Najrýchlejší čas na okruhu

Dunlop sa pri úlohe dodať novým pneumatikám potrebnú výkonnosť mohol spoľahnúť na svoje skúsenosti z pretekárskych aktivít. Je známy svojím angažmánom v pretekoch GT3 a endurance a z Nürburgringu 24 Hodín a v Le Mans 24 Hodín si odniesol väčší počet víťazstiev než akýkoľvek iný výrobca.

Kľúčom pre dosiahnutie najrýchlejšieho času na okruhu je vysoká priľnavosť a presnosť riadenia. Zdokonalením guľového tvaru pneumatík dokázal Dunlop vyrovnať rozloženie tlaku v jazdnej stope, čo sa pre vodičov prejavuje lepšou spätnou väzbou v zákrutách a vyššou presnosťou riadenia.

Pneumatiky Sport Maxx Race 2 sú využité spojky medzi dezénovými drážkami, ktoré zvyšujú tuhosť pneumatiky; konštruktéri sa pri ich návrhu inšpirovali štruktúrami výstuží, ktoré sa vyskytujú v prírode. Konštrukčná metóda ‚Lightweight Reinforcement Structure Design‘ vývojárom umožnila ušetriť na spotrebe gumy. Výsledkom je pritom tuhšia a ľahšia pneumatika s minimálnou možnou celkovou hmotnosťou.

Výnimočná výkonnosť na suchu

Novo vyvinuté pneumatiky Sport Maxx Race 2 sú vyrobené z unikátnej zmesi odvodenej od zmesi pretekárskych pneumatík, ktorá predstavuje rozhodujúci prvok pri zlepšovaní vlastností v záujme vysoko výkonného riadenia. Pretekárska zmes sa zahrieva rýchlejšie ako štandardná zmes, čo zlepšuje hodnotu trenia medzi pneumatikou a vozovkou a prináša tak extrémnu priľnavosť a dlhodobú stabilnú výkonnosť pri riadení veľmi silných vozidiel.

Po intenzívnych skúškach na Nordschleife v Nemecku a v testovacom zariadení značky Porsche v Nardò boli Sport Maxx Race 2 schválené ako originálna výbava modelu 911 GT3, cestného vozidla značky Porsche s pretekárskymi charakteristikami pre zanietených športových vodičov.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Dunlop sa chystá nadviazať na úspech minulého roka
Dunlop sa chystá nadviazať na úspech minulého roka

Značka Dunlop si pripomína svoje športové úspechy v roku 2016 tým, že vo svojom stánku na Geneva Motor Show vystavuje vozidlo Aston Martin Vantage GTE, ktoré triumfovalo na minuloročných Majstrovstvách sveta endurance FIA (FIA World Endurance Championship; WEC).

Dunlop RoadSmart III SC novo aj pre skútre
Dunlop RoadSmart III SC novo aj pre skútre

Značka Dunlop oznamuje, že sa na základe úspechov najnovších pneumatík Dunlop Roadsmart III v nezávislých testoch rozhodla rozšíriť vysoko hodnotený rad aj o nový variant skonštruovaný špeciálne pre rastúci trh prémiových športovo turistických skútrov.

Test nových pneumatík Dunlop
Test nových pneumatík Dunlop

Spoločnosť Dunlop oznámila, že jej rešpektované pretekárske pneumatiky GP Racer D211, spôsobilé aj pre prevádzku na bežných komunikáciách, budú začiatkom budúceho roka nahradené úplne novým výrobkom. Pred prijatím tohto rozhodnutia podrobila novinku extrémne náročnému certifikačnému a testovaciemu programu, ktorý zahŕňal aj vystúpenie na najťažších svetových pretekoch! Pri vývoji novej pneumatiky si Dunlop ako hlavný cieľ […]

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!