Goodyear stavia automatizovaný závod na výrobu pneumatík

19 septembra 2017, 16:38

Spoločnosť Goodyear pokračuje v uplatňovaní svojho obchodného modelu založeného na prepojovaní. V polovici septembra oznámila zámer vybudovať v Luxembursku nový výrobný závod, ktorý bude využívať najmodernejší výrobný proces, aby dokázal splniť rastúce požiadavky zákazníkov a spotrebiteľov na prémiové pneumatiky.

Kladenie základného kameňa nového závodu Goodyear
(sprava doľava): Dan Biancalana – starosta obce Dudelange, Richard J. Kramer – predseda, CEO a prezident spoločnosti Goodyear, Etienne Schneider – podpredseda luxemburskej vlády a minister hospodrstva, Chris Delaney – prezident spoločnosti Goodyear pre Európu, Blízky východ a Afriku, Carlos Cipollitti – viceprezident spoločnosti Goodyear pre Európu, Blízky východ a Afriku

Nový patentovaný výrobný postup pomenovaný Mercury vychádza z vysoko automatizovaných navzájom prepojených pracovísk, v ktorých sa postupne uplatňujú jednotlivé výrobné technológie s cieľom čo najefektívnejšej výroby prémiových pneumatík v malých sériách. Vyrába sa pri ňom obmedzený počet kusov pre potreby dodávok náhradných dielov alebo originálnej výbavy na želanie.

Postup Mercury a s ním spojené plány spoločnosti Goodyear pri príležitosti slávnostného položenia základného kameňa nového zariadenia v polovici septembra v Luxemburgu predstavil jej predseda, CEO a prezident Richard J. Kramer.

Mercury je našou odpoveďou na rastúcu zložitosť, s ktorou sa musí odvetvie výroby pneumatík vysporiadať v dôsledku toho, že sa stále rozrastá počet modelov vozidiel a ich rôznych verzií ponúkaných zákazníkom,“ povedať Richard J. Kramer. „Vďaka nej sme schopní zvýšiť rýchlosť a pružnosť, aby sme mohli vyhovieť rastúcemu dopytu po malých objemoch vysoko ziskových prémiových pneumatík Goodyear a dodávať ich zákazníkom podľa ich želania a rýchlejšie ako doposiaľ.“

Nový výrobní závod s plánovaným otvorením v roku 2019 sa nachádza v tesnej blízkosti luxemburského svetového inovačného centra spoločnosti Goodyear a jeho skúšobných plôch. Investícia na vybudovanie zariadenia s celkovou ročnou kapacitou pol milióna pneumatík dosiahne 77 miliónov dolárov. Závod vytvorí 70 nových pracovných miest na plný úväzok.

Technológie využité pri výrobnom postupe Mercury počas uplynulých piatich rokov vyvíjali a testovali inovačné a vývojové centrá spoločnosti Goodyear.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Ako Goodyear vyvíja pneumatiky pre preteky ťahačov?
Ako Goodyear vyvíja pneumatiky pre preteky ťahačov?

Spoločnosť Goodyear už trinásty rok dodáva pretekárske pneumatiky pre aktuálnu sezónu Majstrovstiev Európy ťahačov FIA 2017. Celá história sa začala v roku 2003, kedy usporiadatelia oslovili Goodyear s otázkou, či by nemal záujem dodávať pneumatiky pre európsky pohár ťahačov, ako sa vtedy táto súťaž nazývala.

Celoročné pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 s viac ako 54 homologizaciami
Celoročné pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 s viac ako 54 homologizaciami

Od prvého predstavenia pred necelými dvoma rokmi už celoročné pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 získali viac než 54 homologizácii pre 27 platforiem desiatich rôznych prvovýrobcov ako Audi, Citroën, Fiat, Ford, Opel, Renault, Seat, Škoda, Smart a Volkswagen.

SealTech ako riešenie pre predĺženie prevádzkyschopnosti vozidla po defekte
SealTech ako riešenie pre predĺženie prevádzkyschopnosti vozidla po defekte

Spoločnosť Goodyear oznamuje, že jej niekoľkokrát ocenené vysoko výkonné pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3, vybavené najnovšou technológiou značky Goodyear-SealTech, schválila automobilka Volkswagen ako originálnu výbavu svojho nového modelu Arteon.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!