Continental navýšil prognózu obratu pre rok 2017

22 mája 2017, 15:16

Continental je úspešný v novom obchodnom roku. Na základe silného rastu navýšila táto technologická firma svoje obratové očekávania na prebiehajúci rok na viac ako 43,5 miliárd eur.  Zároveň chce v rámci celého roka dosiahnuť očistenú maržu EBIT vo výške 10,5 percenta.

Continental navýšil prognózu obratu

Obrat medzinárodného automobilového dodávateľa, výrobcu pneumatík a priemyselného partnera stúpol v prvom kvartáli 2017 v porovnaní s rovnakým štvrťrokom minulého roka o 11,7 percenta na 11 miliárd eur. Organický rast obratu o zmeny konsolidačného rámca a menového kurzu zodpovedali 9,5 percenta. Zároveň sa o 2,1 percenta zvýšil výsledok koncernu na úroveň 750 miliónov eur, čo sa pripočítava majiteľom podielov.  Tým sa zvýšil výsledok na akciu na 3,75 eur potom, keď v predchádzajúcom roku činil 3,67 eura.

Operatívny výsledok (EBIT) sa k 31. marcu v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšil o 9,1 percenta na viac ako 1,1 miliardy eura. To zodpovedá marži vo výške 10,3 percenta, kým v minulom roku to bolo 10,6 percenta.

Očistený operatívny výsledok (očistený EBIT) stúpol v porovnaní s prvým kvartálom 2016 o 7,0 percenta na takmer 1,2 miliardy eur. Očistená EBIT-marža sa pohybuje na úrovni 10,7 percenta, teda o 0,4 percenta pod úrovňou prvých troch mesiacov v predchádzajúcom roku. Dôvodom je predovšetkým silný nárast cien surovín.

Spoločnosť Continental mohla svoje čisté finančné dlhy v priebehu prvého kvartálu 2017 v porovnaní s koncom roka zredukovať o 30 miliónov na menej ako 2,8 miliardy eur.  Stupeň zadlženosti, takzvaný gearing ratio, je tým pádom na úrovni 17,6 percenta. „Spoločnosť Continental je finančne stabilná. Digitalizácia, elektrifikácia a automatizácia – tieto témy určujú prelom priemyselných odvetví, v ktorých sme činní.  Môžeme konať z pozície sily“, zdôraznil finančný predseda Wolfgang Schäfer.

Na konci prvého kvartálu zamestnávala spoločnosť Continental 227.565 zamestnankýň a zamestnancov, o 7.428 zamestnaných viac ako na konci roku 2016. Dôvodom toho je okrem prvej konsolidácie skupiny Hornschuch predovšetkým ďalšie budovanie produkčných kapacít, rozširovanie odbytových kanálov a posilnenie aktivít v oblasti vedy a výskumu.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Slovenské Auto roka 2017 má obuté pneumatiky Continental
Slovenské Auto roka 2017 má obuté pneumatiky Continental

Spoločnosť Continental dodáva pneumatiky pre vozidlo Škoda Kodiaq. Veľké SUV z Mladej Boleslavi je aktuálnym víťazom ankety Auto roka 2017 na Slovensku, aj v Českej republike. Kodiaq využíva plášte ContiSportContact 5 SUV v rozmere 235/55 R 18 100V.

Čitatelia magazínu AutoBild zvolili Continental za „Najlepšiu značku“
Čitatelia magazínu AutoBild zvolili Continental za „Najlepšiu značku“

Takmer 70 percent zo 60.000 čitateľov magazínu AutoBild, ktorí sa zúčastnili hlasovania, vybralo ako víťaza v kategórii „Kvalita“ prémiovú značku pneumatík z Hannoveru. Značka Continental predbehla svojich konkurentov aj v kategórii športových vlastností 52 percent a pomeru ceny a výkonu 36 percent. V porovnaní s predchádzajúcim rokom si značka v kategórii športových vlastností polepšila o jedno miesto. Redakcia magazínu AutoBild vyzvala medzi novembrom 2016 a januárom 2017 svojich […]

Continental vybuduje nové laboratórium
Continental vybuduje nové laboratórium

V minulom týždni medzinárodný výrobca pneumatík, spoločnosť Continental, predložila svoje dlhodobé plány na pracovisko Taraxagum Lab Anklam mestskej rade mesta Anklam. Všetky predložené plány boli v princípe schválené, pričom projekt spoločnosti si získal širokú podporu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!